Kolay bir şekilde nasıl Almanca öğrenilir?

cinar_yasarrr

Kilopat
Makaleler
3
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
İnternet üzerinden veya ucuz bir kitap ile Almanya'da yaşayabilecek kadar Almanca öğrenmek istiyorum. Bunun için hangi uygulamayı, internet sitesini veya kitabı almalıyım? Bir de günde ne kadar zaman ayırmam gerekir? Şimdiden teşekkürler.

Ayırdığın vakit değil çalışmanın tekrarlılığı önemli. 10 saat çalışıp 2 gün sonra bırakırsan hiçbir şey öğrenemezsin, sınava çalışıp sınavdan sonra unutmak gibi olur. 5 dakika da olsa her gün çalışma ve tekrar yapmak şart.

Uygulama olarak Duolingo öneririm, YouTube kanalı olarak da Almanca Kolay. Bunlarda düzenli olarak ilerleyip yanına bir de büyük bir Almanca sözlük alıp sık sık karıştırırsan, Discord gibi çeşitli mecralarda insanlarla sosyalleşirsen kısa sürede A2-B1 olursun. Ama dediğim gibi, devamlılık çok önemli.

Almanca bilmiyorum fakat aynı dil kökenine mensup İngilizce bilgime güvenerek söyleyebilirim ki her şey pratikten geçiyor. Pratik yapmak dil konusunda sizi geliştireceği gibi pratik yapmadığınız zaman ise iyi öğrenemezsiniz, çabucak unutursunuz. Grameri ve gündelik kelimeleri öğrendikten sonra bol bol pratik yapıp mümkünse Alman arkadaşlar edinip onlarla sohbet edin.

Hocam daha arkadaşım yok iken nasıl Alman arkadaş edinebilirim ve Almanlar genel olarak Türkleri sevmiyor bu yüzden benle arkadaş olurlar mı?

1. Aşama: telefon sistem dilini almanca yap bilmediğim kelimeyi klavyedeki "..." sembolüne tıklayıp ceviri yi kullan ve ne anlama geldiğini öğren

Ben bu yöntemle ingilizcemi fark etmeden çok geliştirdiğimi biliyorum

Hocam daha arkadaşım yok iken nasıl Alman arkadaş edinebilirim ve Almanlar genel olarak Türkleri sevmiyor bu yüzden benle arkadaş olurlar mı?
Genel olarak diye bir şey yok. Elbet düzgün düşünen birine denk gelirsiniz. Discord topluluk sunucularında takılmayı deneyebilirsiniz. Açıkça niyetinizi belli edin, elbet birileri yardımcı olmak isteyecektir.

Hocam zor olmasın. Bir de her seferinde çeviriye girmek için internetim veya zamanım olmayabilir.
Diolingo ingilizce öğretiyor ama?

Hocam zor olmasın. Bir de her seferinde çeviriye girmek için internetim veya zamanım olmayabilir.

Diolingo ingilizce öğretiyor ama?
Eki Görüntüle 1321865
Duolingo yu denedim ama hiç beğenmedim eğer ingilizce bilgin çok az ise kullanışlı olabilir.

Yapabiliyorsan telefonunun dilini almanca yap. Bende cihaz ingilizceyi sisteme yükledi, internet olmadan tekrar Türkçe ye çevirebilirim ama bunu hiç yapmadım çünkü her insan gibi telefonu çok kullanan biri olduğum için sembol ve simgelerin altında yazan Türkçe yazıları hatırlıyorum ama dil ingilizce yani hiç görmediğim kelimelerin anlamlarını bir anda ceviri kullanmadan öğrendim ve sürekli iç içeyim, süreklilik ingilizcemi dahada ilerletti. Eğitim kurs bunları boşver 8 yıldır ortaokul & lise de gördüğüm ingilizce nin bana öğrettiği ile 2 ay telefonumu ingilizce kullanmammi kiyaslarsam 2. Seçenek çok daha öğretici. Cümle kurmamı gelistirmedi sadece kelime bilgimi ileri derece geliştirdi. Mecbur kalınca öğrenmek kolaylaşıyor. Cümle kurmami geliştiren şey ise, yabancı insanlarla mesajlaşmak oldu. Oynadığım oyunun topluluğunda neredeyse hiç Türk yok. İnstagram da o oyunla ilgili yabancı paylasimlar ile karşılaştım onlarla takiplestim mesajlaştım klavyemdeki ceviri sayesinde.

Kelime bilgisi tamam, Cümle kurma tamam yabancılar çok eğlenceli insanlar, gerçi onlarında ana dili ingilizce değil onlarda öğrenmiş moldovali, Endonezyalı olduklarini öğrendim diğerlerini sormadım soracak olsam çeşitli ülkelerden insanlar hepsi çok eğlenceli insanlar. 1 dil 1 insan sözü çok doğruymuş moldovali kişi turkler gibi ülkesinin ekonomisi ile dalga geçen şeyler paylaşıyor bende ona ingizlice şekilde bizim ekonomi daha kötü sonra o "burada asgari ücret 70 euro" dedi, ekonomi tartışmasına girdik

Telefonunun dilini değiştirmek istemiyorsan bir şekilde farklı yöntemle sürekliliğe önem göstererek Almancayi öğrenebilirsin.

Benim önerim ilk önce biraz almancani geliştirip sonra telefonunun dilini almanca yapman olur.

Duolingo İngilizce öğretiyor ama?
Almanca da dahil olmak üzere farklı diller de var. Güzel uygulamadır, tek başına yetmez ama gramer, kelime dağarcığı olarak çok şey katar.

Yapabiliyorsan telefonunun dilini almanca yap.
Her yerden İngilizce bir şey görebileceğin için İngilizce'ye aşinalık vardır herkeste, az ya da çok. Almanca'ya aşina olmayan birine bu tavsiyeyi vermek dilden soğumasına neden olabilir. Bir anda yüklenmemek lazım, yeni başladığı için karşılığını anında öğrenebileceği içerikleri tüketmeli; altyazılı videolar gibi.

Hocam hikayenizin sonuna bayıldım cidden çok iyi fakat Türkçe yazmayı unutmuşsunuz galiba bu şekilde hem siz ban yersiniz hem alıntı yaptığım için ben de yerim. Bu arada Diolingo'yu dün geceden beri kullanıyorum ve bence efsane bir uygulama, kısa sürede bir kaç temel şeyi öğrendim ve uygulamadan çıkmak istemiyorum girdiğim zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…