Kolay şifre mi yoksa virüs mü?

Yedinci Mühür

Decapat
Çok alakasız, birbiriyle alakasız hesaplarınıza girilmişse bunun sebebi kolay bir şifreden kaynaklı mı yoksa virüs mü?

Kullandığım örnek şifre: Mehmet123, Mehmetreis123

Şifreden ziyade kullanıcı adının da bulunması zor bir ihtimal gibi.

Bilgisayarına Esed nod32 indirip genel tarama yap onun haricinde arkadaşlarına verdiysen hesaplarını dızlamıs olabilirler

O şifre cidden kolay. Özel karakter bile içermiyor. Password Manager kullanmanızı tavsiye ederim. Trojan ise başka hesaplarınız da çalınmış olmalı.

Örnek şifre: (kG2cGuGjwZBxjDWSeq\TKx4R)M;nA.
Not: 2FA de kullanınız.

Son düzenleme:
Keylogger yemiş olabilirsiniz, yanı sıra şifreleriniz örnekteki gibiyse 1 şifrenizi bulan kişi diğerlerini de bulabilir.
Örnekteki gibi derken özel karakter bulunmayan kolay şifreler

Keylogger yemiş olabilirsiniz, yanı sıra şifreleriniz örnekteki gibiyse 1 şifrenizi bulan kişi diğerlerini de bulabilir.
Örnekteki gibi derken özel karakter bulunmayan kolay şifreler
Kullandığım şifrelerin hepsi aynı farklı olan da çok benzer. Ama kullanıcı adının bulunması pek kolay şifre gibi gelmiyor sanki.

Kullandığım şifrelerin hepsi aynı farklı olan da çok benzer. Ama kullanıcı adının bulunması pek kolay şifre gibi gelmiyor sanki.
Çoğu sitede kullanıcı adları açık alanlarda. Brute-force ile de öyle şifreleri kolaylıkla bulabilirler. Muhtemelen veritabanlarındaki kullanıcı adlarından yola çıkıyorlar da olabilirler. Tavsiyem 2FA ve Kaspersky Password Manager gibi bir şifre programı kullanmanız.

Herhangi bir database sızmasından olmuş olabilir. Benim eski e-mailim 2 kere çalındı, ayrıca aynı şifreyi kullanan Origin hesabım da aynı vakitte çalınmıştı. Tabii hesaplar boştu orası ayrı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam belki görmüşsünüzdür ama son açtığım bir konuda anlatmıştım oraya bakabilme şansınız var mı?

Çok alakasız, birbiriyle alakasız hesaplarınıza girilmişse bunun sebebi kolay bir şifreden kaynaklı mı yoksa virüs mü?
Kullandığınız parolalar güçlü değil. Eğer e-posta, forumlar ve diğer hesaplarınızda da aynı parolayı kullanıyorsanız, her zaman risk altında olursunuz.
Hocam belki görmüşsünüzdür ama son açtığım bir konuda anlatmıştım oraya bakabilme şansınız var mı?

Normshiled’in veri sızıntısı veritabanı üzerinden e-posta adresinizi yazarak parolanızın veri sızıntıları arasında yer alıp almadığına baktınız mı acaba?

Baktım az önce. Farklı e-posta adreslerinize giriş yapılması ilginç. Brute-force ile bir e-posta adresinin kayıtlı olduğu tüm sitelere de girmeyi deneyebilirler fakat farklı e-postalarınızın hepsine girmeleri pek olası değil. Aralarında herhangi bir bağ yoktur sanırım. Bağ ile kastım kurtarma e-postası gibi. Büyük ihtimal keylogger yüzünden olabilir. Farklı sitelerde farklı şifreler kullanınız ve 2FA açınız. Şifre yöneticisi de kullanınız. 10 tane e-posta adresiniz varsa, bunların 6-7 tanesine giriş yapmaları pek brute-force ile olacak iş değil. Ancak, hepsi ile bir siteye kayıt olduysanız ve oradan yola çıktıysalar olabilir. O sitedeki e-posta adreslerinizi ve şifrelerinizi kullanmışlardır.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…