Keylogger yemiş olabilirsiniz, yanı sıra şifreleriniz örnekteki gibiyse 1 şifrenizi bulan kişi diğerlerini de bulabilir.
Örnekteki gibi derken özel karakter bulunmayan kolay şifreler
Keylogger yemiş olabilirsiniz, yanı sıra şifreleriniz örnekteki gibiyse 1 şifrenizi bulan kişi diğerlerini de bulabilir.
Örnekteki gibi derken özel karakter bulunmayan kolay şifreler
Çoğu sitede kullanıcı adları açık alanlarda. Brute-force ile de öyle şifreleri kolaylıkla bulabilirler. Muhtemelen veritabanlarındaki kullanıcı adlarından yola çıkıyorlar da olabilirler. Tavsiyem 2FA ve Kaspersky Password Manager gibi bir şifre programı kullanmanız.
Herhangi bir database sızmasından olmuş olabilir. Benim eski e-mailim 2 kere çalındı, ayrıca aynı şifreyi kullanan Origin hesabım da aynı vakitte çalınmıştı. Tabii hesaplar boştu orası ayrı.
Çoğu sitede kullanıcı adları açık alanlarda. Brute-force ile de öyle şifreleri kolaylıkla bulabilirler. Muhtemelen veritabanlarındaki kullanıcı adlarından yola çıkıyorlar da olabilirler. Tavsiyem 2FA ve Kaspersky Password Manager gibi bir şifre programı kullanmanız.
Kullandığınız parolalar güçlü değil. Eğer e-posta, forumlar ve diğer hesaplarınızda da aynı parolayı kullanıyorsanız, her zaman risk altında olursunuz.
Baktım az önce. Farklı e-posta adreslerinize giriş yapılması ilginç. Brute-force ile bir e-posta adresinin kayıtlı olduğu tüm sitelere de girmeyi deneyebilirler fakat farklı e-postalarınızın hepsine girmeleri pek olası değil. Aralarında herhangi bir bağ yoktur sanırım. Bağ ile kastım kurtarma e-postası gibi. Büyük ihtimal keylogger yüzünden olabilir. Farklı sitelerde farklı şifreler kullanınız ve 2FA açınız. Şifre yöneticisi de kullanınız. 10 tane e-posta adresiniz varsa, bunların 6-7 tanesine giriş yapmaları pek brute-force ile olacak iş değil. Ancak, hepsi ile bir siteye kayıt olduysanız ve oradan yola çıktıysalar olabilir. O sitedeki e-posta adreslerinizi ve şifrelerinizi kullanmışlardır.