Kolay Soğuk İçecek Önerisi

Daha fazla  
Dostlar, selam. Evde, güzel bir soğuk içecek yapmak istiyorum. Bildiğiniz varsa paylaşır mısınız?

Benim sevdiğim:
Büyük bir bardak alın.
İçine bir tatlı kaşığı kahve atın.
Üstüne, bardağın küçük bir kısmını -yaklaşık iki parmak- kaplayacak sıcak su ekleyin.
İsteğe bağlı şeker ekleyin.
İyice karıştırın.
Bardakta az bir yer kalana kadar süt ekleyin.
Buz atın.
Mis gibi bir içecek bence.

Filtre kahve hazırlayıp -tercihinize göre çekirdeği taze olarak öğütün, öğüttürün- bir şişeye boşaltın. Mümkünse pet şişe olsun, cam patlayabilir gibi bir korku var içimde. Buzluğa atın, 24 saat bekletin. Ertesi gün dışarı çıkartıp biraz çözülmesini bekleyin. Ardından bardağa küçük kalıplar halinde aktarın, üzerine içimi sert seviyorsanız süt ya da az miktarda ılık filtre kahve ekleyebilirsiniz, aynı şekilde su da ekleyebilirsiniz.
Eğer kahveye meraklıysanız "Cold Drip" ya da "Cold Brew" yapımını araştırabilirsiniz. Evde kendi damak tadınıza göre, kendi kombinasyonlarınızla bir Cold Drip yapmak uzun vadede sizi tatmin edecektir. Ben sürekli kahvemi içtiğim yere o kadar alıştım ki evde yapmaya üşeniyorum genelde kahvemi.

Benim yaptığım soğuk kahvemsi bir şey var, bir enerji basıyor bir uyku açıyor aman Yarabbi . 2-3 tane iç geceyi çıkartırsın(benim gibi kafein direncin yüksek değilse)
Şöyle yapıyorum, yarım litrelik şişeyi alıyorum, önce 3.5 tatlı kaşığı kahve katıyorum, sonra 4 tatlı kaşığı da şeker, sonrasında 3 küp buz ve tamamen soğuk sütle dolduruyorum. Sağlık kısmı tartışılır ama buz gibi oluyor ve o sırada böyle uyuşukluk falan varsa anında gidiyor tabiri caizse "kanatlanıyorsun"

Yazıyı uzattıkça uzattım fakat eğer sadece soğuk olsun demiyorsanız evde kendi kahvenizi 3. nesil demleme yöntemleri ile kendi kombinasyonlarınızla yaparsanız içecek konusunda uzun vadeli bir çözüme kavuşursunuz zira kendi damak tadınıza uygun kahveyi bulmak için milyonlarca kombinasyon deneyebilirsiniz. Kahve çekirdeği, blooming süresi, demleme süresi gibi değişkenleri kombine ederek kendinize uygun kahveyi bulabilirsiniz.

ben de yapıyorum aynısını çok güzel. bir de evde cool lime tarifi vereyim: Cool Lime (videolu) - Nefis Yemek Tarifleri

Kahve olarak ne kahvesi kullanıyorsun?

Soğuk demleme kahve(cold brew) tariflerine bakabilirsin hoşuna gidebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…