Kolay Yoldan Dopamin Salgılanması

244012

Hectopat
Makaleler
7
Bence bunun gerçekleşmesi doğru değil ve bu sebeple bağımlılıkları bırakmaya çalışıyorum. Bu sebeple de bir ara Nofap hakkında bir başlık açmıştım mesela. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Bu sebep ile bırakmaya çalışman çok yanlış. Kendine daha çok zarar veriyorsun. Bunun yerine (bırakmaya çalıştığın şeyi bilmediğim için) kendini mutlu olduğun şeylere ver. Yeni güzel insanlar bulmaya çalış, ortamını değiştir. En önemli etken arkadaştır.

Çevremde güzel insan bulmakta zorlanıyorum ve neden kendime zarar vereyim ki? Özgüvenim artıyor mesela.

Çevremde güzel insan bulmakta zorlanıyorum ve neden kendime zarar vereyim ki? Özgüvenim artıyor mesela.
Şuan fazlasını hatırlamıyorum okuldan kalan aklımla konuştum ama eksikliğinin parkinson olduğunu hatırlıyorum. İstanbul da mı yaşıyorsun? Mesela bende yalnızlığı severim ama insan çok yalnız kalınca iyi olmuyor. Yaşın kaç bilmiyorum o yüzden çalışıyorsan eğer gerçekten yapmak istediğin bir işte çalış. Yalnız yaşıyorsan yada ailenle isen kendine ait odan var ise onu güzelleştir. Vaktin olduğunca odanda kendi çaban ile bir raf yap yada bir lamba tak yada küçük bir balık al kendine. Bir amacın olursa bir uğraşın olursa bağımlılıktan uzaklaşırsın. Mesela ben sigara içen biriyim çalıştığım yerde o kadar alıştım ki molalarımı sigara ile geçirmeye sigarayı bırakmayı düşündüğüm zamanlar nasıl yapacağım diyorum, eğer bu bağımlılık bana çok zarar veriyorsa işimi değiştiririm. Yani seni etkileyen etkenlerden kurtul. Yeni arkadaşlar edin..

Tavsiye yok. Sadece bu salak akıma kapılma.
Akım hakkında hiç bilginiz olmadığı için mi böyle düşünüyorsunuz? NoFap gerçekten bazı insanlarda dopamin bağımlılığını yenmeye çok yardımcı olabiliyor. Akıma neden kapılmaması gerektiğini detaylı ve anlamlı bir şekilde açıklamadan neden ergence buluyorsunuz? Tavsiyeniz yoksa neden yapmayın diyorsunuz...
Akımda yüzlerce gün yapmış insanlara bir zarar geldiğini göremiyorum.

Nofap hakkında çok fazla makale okudum. Gerçekten yararını gören insanlar var diye bende denedim. Gerçekten de etkisi var. Aslında m*stürbasyon doktorlar tarafından doğru ve miktarı düzgün ama p*rnografik içeriklere bakmadan yapılanları sağlıklı buluyorlar. Bunun ülkemizde yanlış anlaşılması bence şu şekilde: İnsanlarımız ya da benim çevremdekiler nofap hakkında konuştuğumda sadece "doktorlar sağlıklı diyor" deyip araştırma yapmıyorlar. Bu arkadaşta büyük ihtimalle onlardan birisi olabilir. Ben deneyimlerim sonucunda şunu anladım: p*rnografi gerçekten bir bağımlılık ve bırakması çok zorlayıcı bir süreç.

Son düzenleme:
Neredeyse 2 senelik konuya yazdığım mesajı ne diye alıntılarsınız anlamıyorum. İhtiyacımı görebileceğim bir kişi olmadığına göre ne diye kapılayım bu salak akıma peki? Sadist miyim kendime eziyet edeyim? Cinsellik bir ihtiyaçtır bu ihtiyaç bazıları için anca böyle karşılanabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…