Koldan platin çıkarılması

uğur131

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, 2 yıl önce sağ ön kolum iki yerden parçalı kırıldı ameliyat oldum 2 platin koydular şimdi ise o platinleri çıkarma ameliyatı oldum, kırık ameliyatından sonra kolumda ve parmaklarimda bayağı bir hareket kısıtlılığı vardı bilegim yukarı aşağı oynamiyordu, parmaklarım açılmıyordu, vb kısıtlılıklar vardi lakin 1 sene sonunda duzeldi bu sorunlar şimdi olduğum platin çıkarma ameliyatından sonra parmaklarımı tam açamıyor ve çok hissetmiyorum aynı şeyleri yaşar mıyım acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle geçmiş olsun. Hocam kaslar uzun süre olması gerektiği kullanılmadığında bu durum yaşanır. Benim de kolum alçıya alındığında 1 2 ay içinde dahi kaslarım biraz erimiş, sürahi dahi kaldırırken aşırı zorlanıyordum. Eğer ki doktorunuz size herhangi bir sinir hasarı vs. oluşmadığını söylediyse ya da bunun testi sizde yapıldı ve sorun çıkmadıysa(EMG testi) zaman içinde kullanmadığınız kasları kullandıkça tekrardan güçlenecektir ancak bunu tabii ki doktorunuza danışmanız en doğrusu olur. Benim yorumum tahminden ibaret ve nihayetinde bir tıpçı değilim.

Öncelikle geçmiş olsun. Hocam kaslar uzun süre olması gerektiği kullanılmadığında bu durum yaşanır. Benim de kolum alçıya alındığında 1 2 ay içinde dahi kaslarım biraz erimiş, sürahi dahi kaldırırken aşırı zorlanıyordum. Eğer ki doktorunuz size herhangi bir sinir hasarı vs. oluşmadığını söylediyse ya da bunun testi sizde yapıldı ve sorun çıkmadıysa(EMG testi) zaman içinde kullanmadığınız kasları kullandıkça tekrardan güçlenecektir ancak bunu tabii ki doktorunuza danışmanız en doğrusu olur. Benim yorumum tahminden ibaret ve nihayetinde bir tıpçı değilim.
Teşekkürler

Arkadaşlar bir sorum daha olacak ben 11. sınıf öğrencisiyim devamsizligim 26 gün oldu bu ameliyattan dolayı kolumdan sargı çıkınca hareket kısıtlılığı, sinirde hasar gibi durumlar olursa fizik tedaviye gitme ihtimalim var bunun için heyet raporu alabilir miyim fizik tedavide muayane olmak için yoksa sınıfta kalacağım.

Başka fikirleri olanlar yazarsa sevinirim.

Arkadaşlar lokal anestezi sonrası genel olarak parmaklarımds hissizlik ve uyuşukluk var ama bu serçe parmağımda özellikle çok daha fazla hem uyuduk hem çok az hissediyorum lokal anestezi iğnesi sırasında kolum da elektriklrnmr olmuştu sizce düzelir mi bu durum?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı