Kolej mi devlet okulu mu?

Haklısınız, bu sene de sayısal seçmeme rağmen not için sözel derslere çalışmak zorunda kalacağım ve en kötüsü not konusunda hiçbir şekilde taviz vermiyorlar. Tanıdığımız bir okul müdürü de geçen sene pandemi sürecinde devlet okullarının kapalı olması ve özel okulların, öğrencilerini yüz yüze eğitimi çağırmalarına MEB'in göz yumması hakkında "Öğrencilerin özele geçirilmesi amaçlandı. Bu sene büyük ihtimale okullar açık olur çünkü bu sene de kapalı olursa bu nesil telef olur." şeklinde bir cümle kurdu. Yine de ben 1.5 sene okulları açmayan bir devletin 1 sene daha kapatmaktan çekineceğini sanmıyorum.

Hala kararsızız. Dediğim gibi okulum kötü değil, kaliteli hocalar da var. Belki de devletten devam ederim ama kapanması durumunda özele geçerim. Bakacağız artık.

Bu arada okul bu sene YKS'de başarı durumunu açıklamış.

 
Son düzenleyen: Moderatör:
İyi bir koleje denk gelirsen orayı tercih etmeni tavsiye ederim ha tabii aralarında çok fazla maddi çıkarcı kolejler de var onlara dikkat et öğrenciyi müşteri gibi gören okullardan bahsediyorum onlardan uzak dur.
 
Kolejin sadece canlı dersi iyi onun dışında devletle aynı.

İş canlı derse kalırsa devlette kalmayı tercih ederim. Olur da devlet okulları kapanırsa özeller yüz yüze eğitime devam ettiği için daha yakın geliyor.
 
İş canlı derse kalırsa devlette kalmayı tercih ederim. Olur da devlet okulları kapanırsa özeller yüz yüze eğitime devam ettiği için daha yakın geliyor.

Doğa bahçeşehir sınav koleji gibi yerlere gidin uğur okyanus gibi liseler sizi müşteri olarak görüyorlar.
 
Doğa bahçeşehir sınav koleji gibi yerlere gidin uğur okyanus gibi liseler sizi müşteri olarak görüyorlar.

Bahçeşehir fiyat olarak 30 bin TL çıkardı ve bütçemizi aşıyor. Türkiye geneli okullardansa bu bölgede başarılı olan yerel okullara bakıyoruz genelde.
 
Hocam babam özel okulda Almanca ögretmeni arada çok fark var özel okulda ve devlet okulunda özel okulda gittiniz okula bağlı olarak her şeyi daha sistemli daha düzgün yaapıyorlar ki devlet okulunda da o olması lazım mesela babamgilin okulundaki matematik ögretmeni gerçekten çok başarılı bir ögretmen ve maraşta bilinen bir ögretmen babam kipaş da görev yapıyor ve babamda Almanca C2 düzeyinde biliyor yani babamın gittiği özel okulda hep bilinen ögretmenler başarılı ögretmenler okul bir sürü kaliteli test kitabı veriyor uzaktan eğitimleri mesela sürekli tüm sınıf aktif ve ödevleri oluyor başarılı oluyor yapmama gibi bir lüksleri yok diyeyim başarılı ögretmenler genelde başarılı ögrenciler yetiştiriyor ki kipaşda her sene üniversite sınavından ilk 100'e birden fazla ögrenci giriyor.
 
Bu durumda koleji tercih etmek daha mantıklı geliyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…