Koleksiyon için uçlu kalem önerisi

mutive61

Centipat
Daha fazla  
Merhaba dostlar, çok fazla not alan birisi olarak uçlu kalemlere olan ilgim hat safhaya çıktı. Sizlerden deneyim ettiğiniz kaliteli kalemler hakkında öneri ve deneyimleri duymak isterim. Teşekkürler.

Bu konuda Uni'nin Kuru Toga serisi üzerine hiç bir kalemi tanımam. Japon firmanın mekanik uçlu kalem serisi. Japonya'ya gelince öğrendim ve küçük bir koleksiyonunu yaptım kendime, her modelden bir tane. Her modelin her renginden alıp eklemeyi de düşünüyorum.

Kuru Toga serisini özel yapan mükemmel bir özelliği var: dönen uç. Japoncada bazı kanjiler çok detaylı olduğu için kalemin statik bir kalınlıkta yazabilmesi çok önemli, tıpkı tükenmez kalemler gibi. Kalemi her indirip kaldırdığınızda Kuru Toga kalemlerin ucu birazcık dönüyor. Bu sayede kalemi elinizde sürekli döndürüp ucunu sivri tutmaya çalışmanıza gerek kalmıyor. Bu kadar harika olmasına rağmen Japonya'da hakettiği ilgiyi görmüyor, en azından bizim burada ben göremedim. Kullanmaya başladığımdan beri özellikle Japonca yazım daha okunaklı ve güzel oldu. Japonlar dahi görünce şaşırıyorlar yazın ne kadar güzel diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…