Kolonları ve kirişleri çatlak olan okulda eğitim devam ediyor

p3x69

Hectopat
Ben Aydın/Nazilli'de bulunan nazilli Anadolu lisesi'nde okuyorum. Okulumuza deprem güçlendirme çalışması yaptıkları için yüz yüze eğitim ve sınavları nazilli lisesi'nde gerçekleştiriyoruz. Gittiğim okulda binanın sol tarafında her katta bir kiriş çatlamış ve buna bağlı olarak kolon da boylu boyunca çatlamış.
Birkaç fotoğraf çektim, yarın o okula tekrar sınava gideceğim, sınavdan sonra diğer çatlakların da fotoğrafını çekeceğim.

Nazilli'nin, geçen gün olmuş olan depremin merkezine uzaklığı ise şu şekilde:

Bu mesafede bu kadar hasar görmüş bir okul olmasına rağmen eğitim bu okulda devam ediyor. öğretmenlerin canı, öğrencilerin canı hiçe sayılıyor. Üstüne üstlük bizim okulumuz da eğitimini bu okulda sürdürüyor. Ne yapmam gerekiyor? Buna sebep olan insanların, üzerine tonlarca beton düşmüş olan öğrencilerin sınav notlarının bir işe yaramayacağını anlaması için ne yapmam gerekiyor? Eğitime ara vermek veya başka bir binada eğitimi sürdürmek bu kadar mı zor? Öğrenciler, öğretmenler ve bu insanların aileleri diken üstünde. Bu kadar riskli bir binada eğitimin durdurulması için ne yapmamız gerekiyor? Bu ülkede düzen sonsuza kadar sosyal medya ile mi sağlanacak?

Not: Bu bölgede yıkıcı bir deprem bekleniyor. Aratırsanız kaynaklara ulaşabilirsiniz.

Son düzenleme:
Dostum attığın resimlerde çatlaklar normal değil. Yani kirişler ve kolonlar bu şekilde çatlamaz. Zaten böyle çatlasa yapı ayakta durmaz.

Büyük ihtimalle dilatasyon noktaları. Yani basit tabirle; yapılar tek şekilde yükselmezler. İki farklı blok şeklinde yapılır ve dilatasyon noktalarıyla birleştirilir.

Aslında o çatlağın sağı bir kiriş, solu bir kiriş yani. Sallantılarda bu noktaların dışında bu tip çatlak gibi gözükmesi normal. Yani aslında çatlayan kolon ya da kiriş değil. Dışında bulunan sıva ve boya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…