Kombi su ve petek sıcaklık ayarı nasıl olmalı?

Mercaen

Kilopat
Selam arkadaşlar. doğal gaz kullanımına yeni başladık bu sebepten dolayı pek bilgim yok, sadece kulaktan duyma bilgilerle hareket etmeye çalışıyorum ancak tam bilgim olmadığı için tam olarak kullanmayı kavrayamadım.

Kombinin markası: Airfel Digifel Duo.

Evde yalıtım yok ve birinci kat altında A101 var. Kombi yeni midir eski midir bilgim yok. 140 metre kare ev.

1. Sıcaklık ayarı su ve petek için kaç derecede olması iyi olur?
2. Sıcak su derecesi düştüğünde petek ısısını etkiler mi?
3. Kombi hangi durumlarda kapatıp açmak gerek?
4. En az kaç petek açmak kombi için sağlıklı olur?
5. Peteklerde vana açma ayarı bazı petekler için kısmak gerekir mi?
6. Kombiyi sağlıklı kullanmak için dikkat edilmesi gereken durumlar nelerdir?

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam ilk işiniz peteklerdeki havayi ve kiri temizlemek olsun. Minimum 3 petek çalışsın evde. Isı ayarı evin ısınma durumuna göre değişir biz 40 ila 45 arasında kullanıyoruz. 5. sorunuzun cevabi YouTube'da var peteklerin ısı dağılımını ayarlamak için kombiye yakın petelerin vanalarını biraz kapatıyorlar ki daha uzağa gitsin sıcak su. YouTube'da vardı bir sürü video işinize yarar biraz araştırırsanız.

Teşekkür ettim kardeşim. Peki sıcak suyu harcamak petek sıcaklığını etkiliyor mu?
Teşekkür ettim kardeşim. Peki sıcak suyu harcamak petek sıcaklığını etkiliyor mu?
Bir de doğal gaz metrküpünü nasıl hesaplayabiliriz?

Son düzenleme:

Hocam metreküp genelde dairenin dışında olan kutuda yazar ne kadar kullanıldığı. Sıcak suyun harcanması etkiliyor mu kısmına gelirsek olay şöyle. Bizde Bosch marka tam yoğuşmalı kombi var. Sıcak su uzun kullanıldıktan sonra peteklerdeki ısı biraz düşüyor bizde. Sizdeki düşüşü kesin şekilde söyleyemem ancak sizde de muhtelemen düşüş olacaktır.

Sanki bende düşüyor biliyorum bilen varsa yardımcı olursa iyi olur. Araştırdım ama bulamadım. Metre küpü nasıl hesaplıyoruz?

Aleykum selam.
Musluk suyunu 41'e ayarlayabilirsiniz. Yıkanırken sıcak tarafı açarsınız ılıştırmaya gerek kalmaz.
Kombiyi ise ilk önce 40'da açıp oda sıcaklığı 19-20 olana kadar artırabilirsiniz.
Ama 19 dereceyi geçince bunaltıcı olabilir.
Her peteği açınız çünkü soğuk olan yer sıcağı çekiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…