Komplo görevindeki bar nasıl hızlıca doldurulur?

KopernikPizza33

Picopat
Daha fazla  
Ben kendi krallığımı kurdum ve imparatorluğu birleştirmeye karar verdim. Önceki oyun tecrübelerime dayanarak komplo görevleriyle uğraşmadım ve 2000 olmasına izin verdim. 2000 olunca vlandiya, aseray ve kuzait savaş açtı. Ve her krallıkla zorla barış yapmam için 3 görev daha başladı her krallık için. Bu görevde de belli bir bar var ve 100 yapmam gerekiyor. Asıl sorun da burada başlıyor. Bar hiçbir şekilde düzgün ilerlemiyor. Görev açıklamasınsa "onların birliklerini, ordularını yen ve yerleşkelerini al" falan yazıyor. Şu ana kadar 15 bin Vlandiya ve 17 bin Aseray askeri öldürdüm. Neredeyse tüm güçlü lordlarını tutsak aldım fakat Aseray'ın barı -65, Vlandiya'nın barı 50 civarında kaldı. Ayrıyeten Kuzaitler'den 1 tane lord bile yenmememe rağmen onların barı şu an +50, sadece benim vassallarım kervanları kesiyor. Ve bu aşamada oyun döngüye girdi. Çünkü her ne kadar tutsak alsam bile her 30 gün de bir 1.5-2K ordu şehrimi kuşatmaya geliyor; yeniyorum, tutsak alıyorum 30 gün sonra yine aynısı. Onların şehirlerini vs. alamıyorum çünkü krallığım da çok güçlü klanlar yok. Onların lordlarını da çok kez denememe rağmen sadece aseraydan güçsüz lord çekebildim. Kaydımda vlandiya çok güçlü olduğundan neredeyse her klanları zengin ve 2 3 kaleye sahip bu yüzden vlandiyadan lordlar gelmek istemiyor. Aseray lordları ile de ilişkilerim 100 ama hâlâ ikna aşamasında başarısız veriyor. Kale almaya çalışsam bile hemen 1K ordu geliyor. Bu barı hızlı ve kolay doldurmanın yolu nedir? Lord kesmek ve hile harici bir yol arıyorum. Ayrıca modsuz oynuyorum başarımları almak için.

Son düzenleyen: Moderatör:
O barları doldurabilmenin tek yolu düşmanların tımarlarını alarak güçlerini zayıflatmak olacak. Eğer krallığın güçlüyse bunu kolaylıkla yapabilirsin. Ancak krallığın güçlü değilse ikna yeteneğini kullanman gerekiyor. Bunu da oyunda lordlarla daha önceden kurduğun ilişki etkiliyor. Oyun başladığından sonra lordlarla geleceği düşünerek iyi geçinmen gerekiyor. İlişkinin yükselebilmesi için onların ufak tefek görevlerini yapman gerekiyor. Anlattığın tabloya göre geç kalmış mısın? Bence hayır. Lordları ikna yeteneğin düşük olmasına rağmen ve savaştayken nasıl ikna edebilirsin? Önce küçük savaşlar yapmayla başlayabilirsin. Lordları tek başına yakalayıp mağlup edebilirsin. Ama tutsak almamalısın. Onları yendikten sonra salıver. Bu taktiği uzun süre uygularsan lordlarla arkadaş olacaksındır. Yeterli paran varsa eğer ikna ederek krallığına çekebilirsin. Tabii bu tek başına fayda etmiyor. Bol bol tımar alman gerekiyor. Krallıkların güçlerini zayıflatmak ve o barların düşmesini sağlamak için düşmanlarının elinde 2 3 adet tımar bırakman gerekiyor. Onlarında kale olması yenilgiye uğramalarını kolaylaştıracaktır.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı