Komşudan internet nasıl çekilebilir?

serdarhangur

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese iyi sosyaller. Hemen konuya giriyorum. Ben komşumdaki interneti kendi evimde sanki Wi-Fi varmış gibi hem kablosuz hem de kablolu olarak kullanmak istiyorum. Arada 150M mesafe var, komşumun evine kablo döşeme şansım yok, ama yakınına kablo çekebilirim bunu en etkili şekilde nasıl çözebilirim? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kablosuz şekilde imkansıza yakın ve çok pahalı tutar kendi evinize 5 yıllık internet alırsınız o paraya.
Altyapı yok. Superbox ve onların paketleri biraz pahalı.Amacım sadece evde internet olsun, hızı çokta önemli değil, kamera takıcağım.

Kendine internet paketi falan alın hocam bu iş yaş gibi.
Altyapı olsa elli kere almıştım.Bahsi geçen yer bağ evi.

Var tabiki.Ama eve kablo çekemiyorum.Nedeni ise kablo salonda kirlilik yapıyor.

Arkadaşın demek esas demek istediği bunun legal olmadığı. Bu tip bir uygulama evet yasal değil ancak mahrumiyet bölgelerinde, bazı köylerde uzak yerlerde mecbur kalınırsa bir yere kadar anlaşılır.

Kendi evinize internet alabiliyorsanız altyapı olarak bu işe hiç girmeyin hem siz hem komşunuz, zaten düzgün bir hizmet alamazsınız ve sonunda aranız bozulur.

Altyapı olsa elli kere almıştım.Bahsi geçen yer bağ evi.

Anlaşıldı o zaman uzun bir kablo almanız lazım ya da kablosuz anten sistemleri var TP Link'in vardı 2KM menzile kadar interneti aktarabiliyordu.

Uygun paket yokki. Hepsi çok pahalı.

Superbox'tan zaten düzgün bir hız alamayabilirsiniz o tip yerlerde. Peki komşunuzun hızı kaç? Yani paylaşmaya değer bir hız yoksa komşunuzu da mağdur etmiş olacaksınız.

Aramız bozulmaz.Sizden istediğim bunun yapılıp yapılamayacağı,yapılabiliyorsa nasıl yapılıyor.

25Mbps İndirme ve aynı şekilde yükleme alıyor.

2km mi? Çok pahalı olmazmı 150m için fazla olur gibi.

Hocam 2KM mesafeye kadar iletiyor cihazın özelliği bu. Ama 2 anten almanız gerekiyor ve birbirini görecek şekilde konumlandırabilmeniz gerekiyor.

Bahsettiğim cihaz şu:

Bundan 2 tane alıp halledebilirsiniz ama 4300 TL eder ikisi toplam.

Bunun dışında en ucuz çözüm kablo hocam. Ama 150 metre diyorsunuz yani çekeceğiniz kablonun o mesafede başına bir şey gelmeden çekebilecek misiniz?

Bir yere kadar kablo çekebilirim demişsiniz de bir yere kadar kablo çekip ondan sonra başka şekilde götürmek isterseniz bu sefer de menzil genişletici cihaz falan almanız lazım ki hiçbir anlamı olmaz çünkü onu takacak priz olması lazım arada 150 metre mesafe varsa ortada bir yerde priz olmadığını varsayıyorum.

Hem az harcamak hem de komşunun internetini almak istiyorsanız yapacağınız tek şey 150 metre kablo yaptırmak ve alacağınız hıza (kablo boyundan kaynaklı bir kayıp olabilir) razı olmak olacak. Evinize de bir eski modem falan varsa onu takıp onun üzerinden yayabilirsiniz.

Teşekkürler yardımlarınız için bu kablonunda bir maliyeti olacak tabiki peki bağ evine sadece kamera çalıştırmak için en ucuz internet ne önerirsiniz

Teşekkürler yardımlarınız için bu kablonunda bir maliyeti olacak tabiki peki bağ evine sadece kamera çalıştırmak için en ucuz internet ne önerirsiniz

Sadece kamera çalıştırmak için en ucuz ve en az mobil data içeren (1-2 GB) bir mobil data hattı alabilirsiniz. Ve elinizde eski tip Wınn türü bir cihaz varsa yine USB girişi olan eski bir modemle beraber kamera gereken yere koyabilirsiniz.

Bu arada yukarıda paylaştığım antenin menzili 2KM değilmiş 30 km imiş ) Tabi o kadar mesafede antenleri birbirine gördürmek nasıl oluyor bilemem.

30 km mi? Legal bir şey mi bu arkadaş?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…