Komşudan internet(Wi-Fi) istemek ayıp mıdır?

Ver gitsin ne boş yapmış üsttekiler Allah'tan bir Wi-Fi şifresi istemiş adamlar sen istesen onlar reddetse nasıl düşünürdün.

Sacmaymıs. Reddetmekle dogrusunu yapmıssınız. Kısa surelı kullanım, komsuluktur sonucta, kımse ıcın sorun olmamalı da ortaklık neymıs?
Yani burda amaç fatura fiyatları düşsün gibisinden fiyat uyguna gelsin gibisinden

Ver gitsin ne boş yapmış üsttekiler Allah'tan bir Wi-Fi şifresi istemiş adamlar sen istesen onlar reddetse nasıl düşünürdün.
İşte bende bunu soruyorum istemek mi ayıp vermemek mi ???

Yani burda amaç fatura fiyatları düşsün gibisinden fiyat uyguna gelsin gibisinden

Daha öncesinde interneti ortak kullanıp yarı yarıya ödeyelim işine bulaşmış biri olarak önermiyorum hocam sonra komşuyla ara bozuluyor.

Yani burada amaç fatura fiyatları düşsün gibisinden fiyat uyguna gelsin gibisinden.

İşte bende bunu soruyorum istemek mi ayıp vermemek mi?

Bence isteyen kişi çocuklu ve durumu çok iyi olmayan bir aileyse ver gitsin ama durumu iyiyse mobil faturadan kurtulmak için istiyorsa verme internet şifresini verirsen sana saygıları artar.

İnterneti elektrik gibi sanan insanlar bu teklifi yapmakta problem görmüyor yani bir kablo da bize çekelim faturayı paylaşırız kafası, ama belirttiğiniz şekilde internet paylaşımının hızı etkilediğini ve sizin için sorun çıkacağını belirtip reddetmek lazım. Yoksa biz de isteriz paylaşalım faturayı ama hız yetmiyor demek lazım.

Belki internet suçuna karışacak bilemezsin tanımadığın insan ise gayet normal bir durum red etmen, ki zaten apartmanlar da kim kimi tanıyor ki?

Bu arada ver gitsin ne olacak diyen arkadaşlar da ilginç. Çok iyi tanıdığım güvendiğim biri değilse ben kesinlikle verilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ne yapacağı belli mi? Niye yani istedi diye vermeyince kötü insan ben mi oluyorum?

İstemek bana göre cahillik, vermemek ise (hele şu devirde internet üzerinden işlenen suçların dışarda suç işlemekten daha yaygın olduğu bir dönemde), doğru olan şey.

Neden istemek cahillik diyorum, birincisi internetin su ya da elektrik gibi olmadığını anlamamakla ilgili bir cahillik, ikincisi ise internette kendisinin bilerek ya da bilmeyerek karışacağı şeylerle ben niye zan altında kalacağım? Bunu bilmiyor olabilir ama izah etmek lazım o zaman.

Bizim bir komşu istemişti eşimden o da hayır diyememiş, ben de bir misafir ağı oluşturup hızını 1Mbps yaptım 2 hafta sonra da ağı sildim. Bir daha da istemediler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…