Komşum çok gürültü yapıyor

Ekselansce

Hectopat
Daha fazla  
Yan odada genç bir delikanlı kalıyor, ailesi bunu üniversite okuyor diye biliyor ama gerçek öyle değil. Aramızdaki duvar ince bu yüzden sesi baslı tarzda boğuk şekilde geliyor. Neyse bu genç 7/24 telefonla konuşuyor. Uyanık olduğu her saniye konuşuyor, uyandığı an konuşmaya başlıyor, balkonda konuşuyor, banyoda konuşuyor, yemek yerken konuşuyor, konuşuyor. Çok değişik de bir gülmesi var (boştaki araca ara gaz verme tarzında). Gülüyor bir anda duruyor, arada değişik değişik hayvan sesleri falan çıkarıyor. Kız arkadaşıyla bir gün normal bir gün bağırmalı sövmeli konuşuyor, değişik bir döngüye girmiş gibiler. Konuşmaları genelde o kadar uzun sürüyor ki, ben akşam 6-7 gibi eve geldiğimde onu konuşurken duyuyorum ve bu konuşmalar gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam ediyor. Genelde gece 2-3'e kadar o konuşurken ben uyumaya çalışırım ama kulaklık takmama rağmen o boğuk sesleri duyabiliyorum, arada birkaç dakika sustuğunda nihayet fırsat bulup uykuya dalabiliyorum. Her gece farklı bir saatte onun sesiyle uykum bölünüyor. Böyle mi bitiyor hayır.

Her gece ama her gece konuşuyor, hafta içi, hafta sonu, gece gündüz hiç fark etmiyor. O kadar uzun ve kesintisiz konuşuyor ki bazen sadece onun konuşması 2-3 saati bulabiliyor. Karşısındakine cevap verme fırsatı vermeden uzun uzadıya konuşuyor (tıptaki hastalık tanımları yanında hece kalır!). Peki konuşmadığı sıralar ne yapıyor olabilir, tabii ki de uyuyor. Evet aynen öyle, uyumak ve konuşmak dışında hiçbir şey yapmıyor. Gündüz 12 civarı uyanıyor ve normal bir insanın yaptığı gibi önce lavaboya gidip yüzünü yıkamıyor, hayır. Önce konuşmaya başlıyor. Telefonu hoparlöre alıp lavaboya veya her nereye koyuyorsa oraya bırakıp konuşmasını sürdürürken o arada yüzünü yıkıyor, sıçıyor vs bir şeyler yapıyor ama bunları yaparken özellikle konuşmaya çok özen gösteriyor.

Neyse bu arkadaş züccaciye dükkanına girmiş bir fil gibidir ayrıca. Konuşmaları devam ettiği sırada odada yer değiştirirken sağa sola çarpıyor, sandalyeyi sürterek çekiyor, yatağa zıplayarak giriyor, yemek yerken (bu arada konuşması devam ediyor) çatal ve kaşığı tabağa sertçe vurarak veya sürterek yiyor. Bulaşıkları yıkarken normal bir insan gibi sakince bırakmak yerine belli bir yükseklikten bırakıyor (şimdi gardırobun kapısını sertçe kapattı).

Neyse şimdi bu gençte bir "priz fetişi" de var ki insanı çıldırtan cinsten. Bir insan bir prizle neden ve hangi sebeple bu kadar içli dışlı olabilir bir türlü çözemedim gitti. Günde en az yirmi kez prize bir şey takıp çıkarıyor. Günün herhangi bir saatinde (yeter ki uyanık olsun) her yarım saat-bir saatte bir prize bir şey takıyor veya çıkarıyor. Bazen sadece takma sesleri geliyor, matriksteki hatalardan biri diye düşünüyorum. Tek bir prize içindekini çıkarmadan üst üste nasıl bir şey takılabilir ki? Gerçekten dikkatimi verdiğimde nasıl oluyorsa bazen sadece takma sesleri geliyor (çıkarırken ses çıkarmadan çıkardığını düşünüyorsanız, ı ıh, bu arkadaş onu yapan insanlardan değil )

Her neyse ben bu şahsı en az 20 kere yönetime şikayet ettim, 6-7 kere gecenin farklı saatlerinde bir anda çıkan veya hiç durmayan sesler yüzünden güvenliği kapısına gönderdim o şekilde uyuyabildim. Aynı şekilde gecenin farklı saatlerinde gelen seslerin şiddetini çektiğim 9-10 tane videoyu da onlara gösterdim ama çıkarmayı bırakın odasını bile değiştirmiyorlar. Bana 'seninkini değiştirelim' dediler haliyle gurur yaptım sanki sorunu çıkaran benmişim de beni çıkarmaya zorladılar kabul etmedim (Pişmanım).

Velhasıl bu şahsın psikolojisinin bozuk olduğunu düşünüyorum çünkü buraya kadar yazdıklarımı okumuş, görmüş, olgun veya en azından bir kez komşusu olan bir insan yapmaz. İnsanlar yıldızlararası seyahat etmeye başlayacak biz hala primitif davranışlarını bile geliştirememiş insanlarla yaşam mücadelesi veriyoruz. Empatiden yoksun, bencilliğin dibine vururken başkalarının haklarını gasp etmeyi övünç kaynağı veya gövde gösterisi olarak gören ilkel yaşam formlarıyla uğraşıyoruz. Yakında buradan çıkıyorum yoksa benim de psikolojim bozulacak. İyi Sosyaller!

Polisi aramak bu kadar zor olmamalı.

Garip adammış, bu türlere karşı polis son çare gibi ama abartıda olabilir bir tık.

Polisi aramak bu kadar zor olmamalı.
Polise prize sürekli birşey takıp çıkardığını nasıl anlatacağım ? Anlık birşey sonuçta.
Ev sahibini de yanına al ağzını burnunu kırın bebenin.

Buna çok güldüm
Yönetim parasına bakıyor ayrıca TUS'a hazırlanıyorum kavga gürültüyle uğraşacak durumda değilim.

Polise gürültü yaptığının videolarını gösterseniz yeterli, hatta ona bile gerek yok. Polis zaten bakar bu duruma. Bizzat yaşadım.

Garip adammış, bu türlere karşı polis son çare gibi ama abartıda olabilir bir tık.
Abartı mı ? Yönetimdekilere 'biriniz gelin burda 2 gün benimle kalın'' diyorum gelmiyorlar. Onlar da abarttığımı söyledi ama hiçkimse benim olduğum durumu kendi gözüyle görmek istemiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…