Konsol önerisi

Leandres

Hectopat
Daha fazla  
Ben okul sonunda PS4, Xbox Series S veya Xbox One X almayı düşünüyorum.
İlk başta PS4 almayı düşünüyordum sonradan hem PS Plus'un zamlanacağı, hem de Game Pass'te çok fazla oyun olması mantıklı geldi. Ayrıca ben genelde GTA 5, (Xbox alırsam Forza), FIFA, Fortnite, Apex, PUBG gibi oyunları oynarım. Ben özel oyunlara fazla takılmam.
Sizce ne almalıyım ilk defa konsol alacağım ondan tam emin olmak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğinize göre Series S en mantıklısı.

Edit:Hafıza sorununuz olacak onu unutmayın. Forza + GTA 5 konsolda yer bırakmayabilir :).

PS özel oyunları ilgini çekmiyorsa zaten Series X veya S daha mantıklı bir seçim. PS Plus zamlanmıştı geçtiğimiz aylarda. Yakın zamanda tekrar zamlanacağını düşünmüyorum ama Game Pass gibi bir sistem geliyor PS tarafına. Grafik takıntın çok fazla yoksa Series S işini görür.

Xbox Series S iyidir. Tavsiyem bütçen yeterliyse en yakın zamanda alman zamlanır demiyorum ama zamlanmaz da diyemiyorum.

Xbox Game Pass oyunları zaten müthiş çoğu oyunu denersin. Diğer yıl Activision oyunları da gelir.

Fiyatlandırma bizim gibi sizin için de önemliyse pek de tartışmaya açık bir konu değil aslında. PS oyunlarının aşırı pahalılığı ve abonman sistemi beni de düşündürüyor. Series S hem cihaz hem de oyun fiyatı olarak öne çıkıyor. Series X ile kıyaslandığında üç eksikliği gözüme çarpıyor. 4K yerine 2K oyun deneyimi, daha az ve muhtemelen takviye gerektirecek depolama alanı, sonuncu olarak grafik işleme gücündeki ciddi fark. İlk ikisi görmezden gelinebilir veya giderilebilir. Ancak grafik gücünün az olması ileride sorun olabilir mi diye düşünüyorum. 4K-2K çözünürlüğün getireceği yük farkından daha fazla donanım farkı var gibi gözüküyor. İleride bilhassa sonraki konsol nesline yaklaşıldığında daha ileri düzey grafikli oyunlar yapılacaktır. Bunlar da genelde Series X veya onun PS5 muadilinin gücünü test edecektir. Bu durumda Series S ile çalışması için grafikler kırpılabilir veya kullanıcı 1440p->1080p çözünürlük ile 120->60FPS arasında tercih yapmak durumunda kalabilir. Eğer bütçenizi çok sarsmayacaksa uzun ömürlük ve olası depolama masrafından kurtarması sebeplerinden ötürü Series X'i daha mantıklı görüyorum. Tabi ikinci sırada da Series S var.

Sadece bahsettiğiniz oyunları oynayacaksanız PC alın derim ben. Konsol oyunlarını oynamayacaksanız konsol almanın bir anlamı yok bence.

PC alın emulatör falan kurun. Hayatımda hiç konsol alamadım ondan böyle yapıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı