Çok kaba bir açıklama olacak yani genelleme olarak. Şimdi geçmişten günümüze süre gelen bu saçma karşılaştırmanın özünde senelerdir konsolda oyun oynayıp bilgisayara alışamayanlar, sürekli bilgisayar yükseltmek yerine bir konsol alıp ayar yapmadan kafasına göre oynamak isteyenler, 4K çözünürlüklere bilgisayardan daha kolay erişmek isteyenler gibi gibi birçok kullanıcı profili var. Konsol bilgisayara göre taşıması da kolay bir cihaz. Bilgisayar tarafı ise ben işin çilesini çekerim ama ben oyunlarda daha akıcı daha spesifik ve rekabetçi olmak istiyorum diyenlerin tercihi. Yani siz konsol aldığınızda bir oyun çıkıyor acaba bunu konsolum kaldırıyor mu diye düşünmüyorsunuz alıyorsunuz ve oynuyorsunuz. Bilgisayarda iş böyle değil. Sürekli seyahat eden biriyseniz konsol daha caziptir. Teknik detay bilmem oyunumu takar oynarım diyorsanız konsol yine iyidir. Söz konusu daha çetrefilli ama bir o kadar donanımla rekabetçi takılırım diyorsanız bilgisayar tercih edersiniz. İşin özü burada psikolojik ve yaşam biçiminiz tercihi belirliyor. Aradığınız zevk ve özelliklere göre tercihiniz değişir.