Konsolda nasıl akıcı kontrol yapıyorsunuz?

bartukarasakaal

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar, gördüğüm tüm konsol oyuncuları sanki ellerinde mouse varmış gibi oynuyor. Ancak ben alttaki gibi oynuyorum. Konsolda Apex Legends oynuyorum ama hiç mouse gibi oynayamıyorum. (konsol: PS4 Pro + FPS sıkıntım yok) bunu nasıl düzeltebilirim?
Millet böyle:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

(Arkadaşın iyi oynamasına takılmayın sadece kontrollere bakın.)
Ben böyle:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Zamanla alışıyorsunuz hocam.
Alışma meselesi hocam. Kendinize biraz vakit verin.
Hocam, konsollarda ayar yok. Alışmak ile alakalı. Bazı arkadaşlar aparat ile klavye ve mouse kullanıyor. Bu durumda BAN yeme riski de var.
Uzun süreler boyunca oynayarak alıştırma yapman gerekiyor o seviyeye ulaşabilmek için. Sinematik bir oynanış yerine mouse kullanırcasına hızlı hareket etmen gerekiyor.
Daha yeni başladıysan normal. 1 aya kalmaz o şahıs gibi oynarsın.
Hocam o sizin hassasiyetinize ve biraz da yeteneğinize bağlı. Bazı insanlar DS4 ile çok iyi kontrol sağlayamazlar. Bazıları ise mouse ile. Mesela ben DS4'ü mousedan daha iyi kullanıyorum. Tabi bu sizin kontrolcüyü kullanma sürenize göre de değişir. Mesela ben 7 yaşından beri kontrolcü kullandığım için bu kadar rahat kontrol ediyorum.
Kıracak gibi kullanıyorlar bunlar gamepadi, örneğin siz hafiften yukarı bakacağınız zaman gamepadin tuşunu ileriye hafiften itersiniz, bu direk bastırıp en üste çıkarıp anında bırakır yine aynı mesafeyi almış olur daha hızlı yapmış olur. Ek olarak uzun süre oynayarak alışmak da var.
Peki, hassasiyetimi yükseltsem işe yarar mı?

Peki, hassasiyetimi yükseltsem işe yarar mı?

Yarar ama en rahat hangi şekilde alışabileceğini düşünüyorsan o şekilde ayarla hassasiyeti. Kendini başkalarının oynadığı şekilde oynamaya zorlama.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı