Konsolda performans sorunları oluyor mu?

Konsollarda FPS sabit olduğu için daha akıcı oluyor. Yazılımsal sorunlar hakkında fikrim yok. Olsa bile PC'den daha az oluyordur. Konsollarda oyun fiyatları PC'ye göre daha pahalı. Xbox GamePass sistemi bu sorunu engelliyor ama PS tarafında "henüz" böyle bir şey yok maalesef.

Birkaç yıldır PS4 kullanıyorum, PS4 için neredeyse hayır yılda bir kere falan kaplama tarzı hatalara denk geliyorum ve sorun çıkarmadan hemen düzeliyor. RDR 2 GTA 5 tarzı güç gerektiren oyunlar oynuyorum genelde bunlarda da bu kadarsa kısacası hayır denebilir. (Benden bir tavsiye PS4 alırsan yanında bir profesyonel olmadan modifiye etmeye kalkışma )

Bende sizin aksinize konsoldan PC'ye geçiş yaptım. Senelerdir PS3 Slim ve ardından PS4 Slim kullandım. PS4 hala duruyor. PC topladım şimdi çünkü hangisi olursa diğerine özeniyorsun. Konsolda oyun oynamanın keyfi hakikatten bir başka ama PC başında oturup açıp bir FPS oynamak da bir başka. Konsolda BF tarzı oyunları Online oynayarak CS Valorant gibi oyunların yerini doldurmaya çalışıyordum. Karar size kalmış tercih edilebilir bence. Ve PS için konuşursak oyunların hepsini PSN Plus veya indirim dönemlerinde çok uygun fiyata aldım.

Oyunlar konsollar özel optimize edilir bu yüzden çoğu oyunda sorun çıkmaz ancak Cyberpunk gibi çok büyük bir oyunu PS4 de çıkarmaya çalıştılları için sorun oldu yoksa konsollar da drop girmez genelde tabii eğer 2.el alırsanız ve donma olursa o sorun senin aldığın konsoldadır sıfır aldıysanız ve donarsa o zaman o kobolı garantiye verirsiniz.

Performans sorunları olmasa her halükarda PC derim. Ama yıllarca tür çeşit sistemde saçma sapan sorunlarla karşılaştım. Artık bıktım yani.

Hiç olmaz, oyunlar genel olarak konsollara göre tasarlanıyor örnek veriyorum PS5 6 yıl piyasada kalacak 8 çekirdek ve RTX 2070 Super gibi bir karta denk geliyor güç olarak bunun üzerinde güç gerektiren oyun gelmez önümüzdeki 6 yıl bu yüzden sorun da yaşamazsın.

O konuda katılıyorum, bende de 5 yıldır PS4 var geçen yıl laptop aldım buradaki keyif bir başka ama tabii zevkinize kalmış, mesela ben bende olan PS4'ü masama koymak istiyordum fiyat performans olan bir monitör aldım ve şimdi sadece monitör üzerindeki HDMI kablosunu değiştirerek istediğime geçebiliyorum, tavsiye ederim .

Bende buna tamamen katılıyorum, ikisi birlikte çok iyi gidiyor fakat ben şu sıra satmaya çalışıyorum. Malum hem PS piyasası biraz yüksek hem de yıllardır kullandım artık pek beni çeken bir oyun kalmadı. Hesabımda 100'den fazla oyun vardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…