Konsollara Vergi Arttırımı

Makaleler
11
Bildiğiniz üzere geçtiğimiz zamanlarda konsollara Ekim ayına kadar %50 gümrük vergisi arttırımı gelmişti, Ekim ayına girdikten sonraysa bu vergi arttırımının %20'ye düşeceği söylenmişti, fakat yeni kararla bu vergi arttırımının süresi uzadı ve yıl sonuna kadar düşmeyeceği söyleniyor. Bu neticede ülkeye giriş fiyatı 500€ olan PS5, KDV ve gümrük vergisi dahil olmak üzere 9000-10000 TL arası bir fiyatta satışa çıkması bekleniyor. Yeni nesil oyunlar da 80€ olduğu için bunu 9'la çarpın 720 TL sadece 1 oyun için. Artık gerçektende bıktım bu ülkeden, niye ulan niye bu zamanda bu ülkede doğdum? Neden kaybeden tarafta doğdumki? Kaybeden taraftan kazanan tarafa geçilebildiğini biliyorum fakat neden bununla uğraşıyorum? Bütün hayatını lüks içinde geçiren veya para dışında şeyleri düşünen insanlar varken, birçok şeyle sınandım ve yoksulluğun en zor sınav olduğunu düşünüyorum. Tam yeni bir hedef koyarsan yeni bir şeyler denemek istersin ve önüne parasızlık bariye çıkar. Doğru düzgün eğlenemiyoruz bile, günde 12 saat çalışma veya 8 saat okul olduğunu düşününce bu gençlerin, bu insanların günün geri kalan vaktini eğlenerek geçirmeye hakkı yok mu? Bakın beyaz eşyalardan bile ÖTV alınıyor, hayır buzdolapları, kurutma makineleri nasıl lüks oluyor, orta çağ'da falan mı yaşıyoruz? Yiyeceklerimizi mağarada mı saklayalım? ÖTV, ''Özel Tüketim Vergisi'' oluyor bilmeyen arkadaşlarımız varsa diye yazıyorum. Beni hayatta tutan tek şey yaşama iç güdüsü, bütün gençliğimi parayı düşünerek harcamak istemiyorum. Benim sinirlendiğim şey sadece yozlaşmış Devletin durumları kontrol almak istememesi değil, sesini çıkarmayan susan insanlar. Susmaya devam ettikçe siz değil hepimiz ezileceğiz. Gidin sokakları savaş alanına çevirin demiyorum, sadece görüşlerinizi diğer insanlarla paylaşın diyorum. Bunun hakkında çok fazla konu açtığımın farkındayım fakat karantina ve parasızlıktan dolayı ne yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok.

Kampanya varmış kanka 1 al 5 öde

Hocam gençliğimiz ne yazık ki elden gidiyor. Atatürk dönemi gençlerinin hayali ülkeyi yüceltmekken bizim hayalimiz ise mükemmel devlet adamları(!) sayesinde Avrupa vatandaşı olmak.
Tüm gençliğimi para ve gelecek kaygısı yaşayarak geçirmekten bıktım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…