Kontorland Gamepadde Deadzone Çalışmıyor

Uraniumhazee

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar merhaba. Rocket League oyuncusuyum.
Daha önce 30 TL'ye Teknosa'dan Kontorland marka bir gamepad almıştım.

Bildiğiniz gibi Rocket League'de Deadzone ayarı var. Ölü alan gibi bir şey. İnce ayar. Ayarı fullesem de en düşükte de tutsam bir fark göremedim. Onun haricinde x360ce diye bir uygulama var. Onun üzerinden deadzone ayarı yaptım yine bir şey değişmedi. Ayrıca oyunun ayarlarında gamepad ile oynama seçili ilen bilenler duş yapılandırma tuşuna basınca ekran Windows'a döner ve bir pencerede STEAM kontrolcü arayüzü açılır. Bu ayarı Steam büyük ekran modundan da yapabiliyoruz. Neyse burada deadzone ayarlama bölümü var. Analoga basınca ince ayarlar çıkıyor. Ben bu ayarları yaptım hiçbir şey değişmedi.

Ayrıca oyunda yön tuşları ile oynuyorum ve çok hassas. Analog tuşları da aynı biraz dokunsam araç direk yön değiştiriyor. Tam da çevirsem birazda bassam fark yok anlayacağınız.

Driveri yüklü. Deadzone neden çalışmaz? Benim bildiğim bu bir hassasiyet ayarı. Az dokununca çok mu dönsün (hassas) veya daha fazlamı sağ sol analoğa yüklenelim araç dönsün! Benim bildiğim deadzone budur. Bende bu neden işlevsiz? Ayrıca mesela araç havada iken yön tuşları o kadar hassas ki biraz basınca araç çok fazla kafa kaldırıyor veya yere düşüyor araç burnu.

Bunların sebebi kalitesiz bir kolla oynamam mı? Dead zone çalışmaması, aşırı hassas yön ve analog tuşları ve havada iken özellikle ileri geri yön tuşlarının hassas olması sorunum var.

Konu hakkında bilgisi olan varsa çok sevinirim.
İlla Dual Shock 4 almam gerekir mi? Alırsam tüm bu sorunlar çözülür mü?

Bu arada bilgisayardan oynuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı