Kontrolsüz ban sebebi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
17
Daha fazla  
İlk öncelikle bir mesaja, nasıl aynı sebepten 2 kere ceza verilebiliyor onu merak ettiğimi beyan etmek isterim. 1 saat “ceza” alacak iken 2 saat ceza aldım. Aynı zamanda ceza verilen mesaj üzerinde herhangi bir yanlış bilgilendirme bulunmamaktadır. Keza, çoğul da konuşmuyorum. Bahsettiğim açıklamanın daha genel bir açılımını zaten aşağıya link ve kanıt olarak bırakmışım. Bir tane insan evladı çıksın desin ki “hayır kardeşim, Patriot P200 SSD ile JD markasının modelleri aynı kontrolcüyü kullanmıyor” yahu cezanın açıklamasına “bir daha araştırmadan yazmayınız” diye uyarı veriyorsunuz. Araştırmayan sizin kendi moderatörünüz. Lütfen bunun bana izahını yapar mısınız? Forumda kaybolan 2 saatimi ve yediğim ceza puanlarının hesabını kim verecek? Eğer haklıysam ve adalet inancına sahipseniz sorumlulardan benim yerime hesap sorarsınız. Saygılarımla.

JD 120 özellikleri:

From smart : [SMI2258XT] [R0831B0 00]
Controller : SM2258.
FlashID: 0x89,0xcc,0xf9,0x32,0xaa,0x1,0x0,0x0 - Intel 32L(B0KB) TLC 768Gb/CE 384Gb/di
Kaynak: Rehber - Çok Kapsamlı SSD Seviye Listesi

James Donkey JD960 960 GB SSD İncelemesi

Patriot resmi sitesi SM2258XT kontrolcü kullandıkları modelin ayrıntılı özelliklerini belirtiyor.

F6072D0F-DFA8-41EA-8202-CB9CFAC2E3A1.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk öncelikle bir mesaja, nasıl aynı sebepten 2 kere ceza verilebiliyor onu merak ettiğimi beyan etmek isterim. 1 saat “ceza” alacak iken 2 saat ceza aldım.

Aldığınız ceza "1" adet olup yanlış bilgilendirmeden dolayı verilmiştir. "Yanlış bilgilendirme" cezasının süresi 3 saat olup herhangi bir yanlışlık söz konusu değildir.

yanlış bilgi.PNG

Aynı zamanda ceza verilen mesaj üzerinde herhangi bir yanlış bilgilendirme bulunmamaktadır.

Ceza aldığınız konuda belirttiğiniz model bilgilerini ilgili konuda paylaşmadığınız ve ilgili konunun başlığında bulunan ürünlere göre açıklama yazdığınız için (herhangi bir alıntı durumu da yok.) Verdiğiniz bilgi olan "Patriot ile aynı silicon Motion kontrolcüsünü kullanıyor." Kısmı Kingston A400 SSD ve diğer SSD için doğru değildir. Üreticilerin sayfasından kontrol edebilirsiniz.

1400 mesaja sahip bir Sosyal kullanıcısı olarak farklı bir kullanıcıya cevap yazacaksanız "Alıntı" aracını kullanmanızı tavsiye ederim.

Yahu cezanın açıklamasına “bir daha araştırmadan yazmayınız” diye uyarı veriyorsunuz.

Böyle bir uyarı açıklaması kesinlikle söz konusu değildir. Sizin gördüğünüz ve “bir daha araştırmadan yazmayınız” diye tabir ettiğiniz uyarıyı da buraya ekliyorum.

Almış olduğunuz uyarı mesajı budur:

Kod:
Bir veya daha fazla mesajınızın yanlış bilgi verdiği tespit edilmiştir. Lütfen emin olmadığınız konulara yeterli araştırma yapmadan mesaj atmayınız.

[url=https://www.technopat.net/sosyal/mesaj/7636668/]WD Green SSD mi Kingston A400 SSD mi?[/url]

İki SSD’de kronik sorunlu. Onları alacağına JD bile alabilirsin. Patriot ile aynı silicon Motion kontrolcüsünü kullanıyor. Artık ben bu fiyatlarda JD önereceğim. İsteyen kişi linç edebilir. 3 yıl birebir değişim olanağı cabası.

Bu uyarı nedeniyle hesabınızın yetkileri geçici süreliğine kısıtlanmış olabilir.

Birkaç kişiyle konuştuk, tartıştık. Cezada sıkıntı yok, burada hemfikiriz. Yazınızı aynen alıntılayayım;

''İki SSD’de kronik sorunlu. Onları alacağına JD bile alabilirsin. Patriot ile aynı Silicon Motion kontrolcüsünü kullanıyor. Artık ben bu fiyatlarda JD önereceğim. İsteyen kişi linç edebilir. 3 yıl birebir değişim olanağı cabası.''

Komik savunmanız ise şöyle;

''Bir tane insan evladı çıksın desin ki “Hayır kardeşim, Patriot P200 SSD ile JD markasının modelleri aynı kontrolcüyü kullanmıyor” yahu cezanın açıklamasına “bir daha araştırmadan yazmayınız” diye uyarı veriyorsunuz.''

Şimdi, biz sizin hangi JD yahut Patriot modelini baz aldığınızı nereden bilelim? Zira mesajınızda kısaca sadece ''Patriot ile JD aynı kontrolcüyü kullanır.'' demişsiniz.

Haydi JD için doğru diyelim, Patriot kanadında birkaç datasheet paylaşalım;

Bakıldığı zaman SMI kontrolcü kullanıyor, P200 modelinde. Lakin piyasada bir ürün dahi yok, şahsen ben bulamadım. Çıkıp ''Ben P200'ü baz aldım.'' demeniz de ayrı bir komedi.

Bunu geçtim, büyük ihtimalle Burst modelini kast ettiniz ki o da Phison kontrolcü kullanıyor :)

Şöyle özetleyelim, şahsen JD kanadında kontrolcü özelliklerinden emin değilim. O yüzden sizin dediğiniz gibi SMI varsayalım. Lakin Patriot kanadında sadece markayı belirterek, ardından da burada P200 için konuşulduğunu söyleyerek kendi çıkarttığınız yangına körükle gidiyorsunuz. P200'de SMI kullanıldığı doğru, lakin piyasada bir tane P200 göremedim ben.

Burst ise Phison kullanıyor.

Yani burada kocaman bir ''eksik bilgilendirme'' var. Bunu da ''yanlış bilgilendirme'' kategorisi altında inceleyebiliriz. Ceza doğru, sıkıntı yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı