Konuların denetimden geçmesi çok uzun sürüyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Tribalsatak

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Mesela, sosyalde hızlı bir şekilde yardım almak için bir konu açıyorum. Yarım saat sonra anca konu açılıyor. Özellikle bazen gece açılan konular sabah anca görülebilir oluyor. Böyle olması saçma bence. Konuların denetimden geçmesi güzel birşey tabiki. Fakat bu denetim bu kadar uzun sürmemeli. Ya daha fazla moderatöre ihtiyaç var. Ya da bence diğer forumlardaki gibi denetim sistemi kalkmalı. Bunu bir şikayet gibi düşünün. Art niyetim yok. Sadece sistemin daha iyi işleyebileceğini düşünüyorum bu şekilde.

Hızlı yanıt almak için gece yarısını beklemek bir yana, o saatte konuya cevap verecek kullanıcıların çoğu aktif olmayacaktır. Bunun dışında, 30 dakika geç yanıt aldığınız için şikayet ediyorsanız yapabileceğimiz pek bir şey yok. Yine de konuların çok geç olmasa da geç onaylandığı bir gerçek, bunu kabul ediyoruz ve iyileştirmeye çalışıyoruz.

Bildiğiniz gibi Sosyal'de konunuzun görülebilmesi için moderatörler tarafından onaylanmış olması gerekiyor. Bu durum sabahleyin sıkıntı olmuyor, yarım saat içinde açılıyor konumuz. Fakat saat 00:00 geçtikten sonra forumda hala onlarca kişi olmasına ve konulara hala cevaplar gelmesine rağmen öğlen saatine kadar konu açamıyoruz... Bu durum gerçekten can sıkıcı oluyor, hele bir şey araştırıyor ve birilerinin yorumuna gerek duyuyorsanız. Ben demiyorum ki konuların onaya ihtiyacı olmasın. Fakat buna bir çözüm gerek olduğuna şiddetle inanıyorum.

Birkaç alternatif şöyle olabilir:
Forumda konu dışı gibi bir kategori olabilir ve buraya girdiğimizde onaya yakın, küfür, argo vb. korumalı bir algoritmayla düzenlenebilir. Konu birden fazla şikayet edilirse direk kaldırılır vb. Konuya atılan son mesajlar ana sayfada gözükmez. Gececi moderatör alabilirsiniz işe, vardiyalı :) @Recep Baltaş @Ali Güngör

Son düzenleyen: Moderatör:
Algoritma ve filtreler gelişecek, ancak insansız olmuyor. Zira bütün bunlara karşın sayısız dolandırıcılık denemesi, spam, reklam ve saldırı denemesi oluyor. Kullanıcıları rahatsız etmeden önce hepsi temizleniyor.

Kadro Mikail'in de söylediği üzere büyümeye oranlı olarak artıyor. Hatta acil durumlarda takviye birlikleri devreye sokuyoruz :) Ancak aşırı kalabalık da verimli olmuyor; tatlı nokta denilen optimize aralıklar var.

İşlemleri hızlandıracak araçlar, filtreler için planlamalar devam ediyor. Hem sizin önerilerinizi, hem de moderasyon ekibinin ihtiyaçlarını göz önüne alıp nasıl en iyi şekilde uygulayacağımıza bakıyoruz ancak büyük kısmı ana sürüm Xenforo güncellemesinden sonra başlayacak. Şu an en çok sorun oluşturan kısımları tespit ettik.

Bu esnada, AMP desteğini ve yeni teknolojileri sitenin tamamına yayma, yazılım indirme ve veritabanı bölümleri ekleme üzerinde çalıştık, pek çoğunu devreye soktuk. Çok iş var ve ilerliyoruz :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı