Konuşacak Konu Bulamamak

Daha fazla  
Arkadaşlar arkadaş ortamında yada herhangi biriyle konuşurken konu bulamıyorum. Bir şey soruyorum onunda cevabını verince konuşma bitiyor. O yüzden bu özelliğimden çok rahatsızım. Birde şöyle bir şey var ben konuşacak konu bulamıyorum fakat arkadaş ortamında arkadaş bir konu bulunca o konu hakkında uzun uzun konuşabiliyorum. Sorunum sadece konu bulamıyorum. Bu sorunumu nasıl yenerim ya çok sinir oluyorum.

Kendine hobiler bul. Mesela kaç yaşındasın? Ona göre arkadaşlarının da sevebileceği şeyler hakkında hobiler bul. Mesela bizim okul ortamında CS:GO muhabbetinden geçilmiyor. Cs oynayan kızlar bile oluyor.

Sosyal olmaya ve karşı tarafı dinleyen biri olmaya çalış önce. Karşı tarafı dinlersen onun tarzını ve yapısı hakkında bilgi sahibi olursun. Örneğin biraz dinledikten sonra karşı tarafın mesela arabalardan hoşlandığını öğrenirsin. Bu sayede o kişi ile konuşmak istiyorsan mesela "Sence fransız arabaları mı yoksa italyan arabaları mı?" diyerek onun ilgisini kendi üzerine çekebilecek bir konu açmış olursun. Fakat dinlemezsen yanlış konular veya ilgisi olmayan konular açarsın ve dahil olmasını sağlayamazsın. Her şeyden önce dinlemelisin önce. Daha sonra konuşma başlatmalısın.

Bol bol pc forumlarında dolaş kendi ilgi alanlarını keşfet konulara katıl yada kendin konu aç sonra zamana bırak biraz inan nasıl olduğunu anlamayacaksın, ben yıllardır bunu yapıyorum. (=

@painkiller arkadaş ortamı neyse onları dinliyorum fakat fazla konuşmuşluğumuz olmayan biriyle yüz yüze konuşmadığımdan onu dinleme ihtimalim de olmuyor.

@Meraklı ve Araştırmacı işte o yüzden daha sosyal olmaya çalış. Grupça aktiviteler sayesinde daha çok arkadaşa erişebilirsin. Yoksa durduk yere samimiyetin olmayan biriyle niye konuşasın dimi Hem grup ortamı oluşursa daha da rahat hareket edebilirsin. Çünkü odak noktası olmadığın için dinlemeye daha çok fırsat bulursun.
@FrontPage. o kadar boş yapan biri şahsen daha da iter beni Bu sefer düzgün bir şey anlatmaya başladığında ciddiye alıp dinleyemem bile herhalde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…