Konuşma nasıl düzelir?

ragjer

Decapat
Yani konuşurken kelimeleri yutuyorum. Heyecanlanıyorum. Bir araya getiremiyorum kelimeleri. Hiç kitap okuyan biri değilim. Uzun zaman oldu kitap okumayalı. Bundan kaynaklanıyor olabilir mi? Konuşmamın düzelmesi için en az kaç sayfa okumalıyım?

Yani konuşurken kelimeleri yutuyorum. Heyecanlanıyorum. Bir araya getiremiyorum kelimeleri. Hiç kitap okuyan biri değilim. Uzun zaman oldu kitap okumayalı. Bundan kaynaklanıyor olabilir mi? Konuşmamın düzelmesi için en az kaç sayfa okumalıyım?
Her gün yarım saat kitap okuman iyi olabilir. Yada 1 buçuk saat gibi. Boş zamanlarında kitap okuman konuşmanı düzeltebilir. Çok sayfalı kitaplar varsa onları oku bence. Tarih kitapları falan iyi olur.

Konuşma sırasında kelimeleri yutmak ve heyecanlanmak pek çok kişi için yaygın bir durumdur. Bu, uzun süre kitap okumamış olmanın yanı sıra pratik eksikliği veya kendini ifade etme konusunda yaşanan gerginliklerden de kaynaklanabilir. Size şiddetle tavsiyem kitap okuma alışkanlığı edinin. Kelime dağarcığınızı geliştirebilir ve cümleleri daha düzgün kurma yeteneğinizi geliştirebilirsiniz.

Kitap okuma miktarına gelince, belirli bir sayfa sayısı vermek yerine süreklilik daha verimli olacaktır. Başlangıç olarak günde 10-20 sayfa gibi küçük hedefler belirleyin. Zamanla okuduğunuz sayfa sayısı artacaktır. Hem zihninizi daha fazla kelime ve cümle yapısına maruz bırakır hem de geleneksel konuşma becerileriniz gelişir. Ayrıca sadece kitap okumak değil, yüksek sesle okumak veya bir şeyler anlatma pratiği yapmak da size oldukça fayda sağlayacaktır.

Saygılarımla :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı