Konuşma sınavından korkuyorum

Hocam sorun utanç duruma düşmek değil heyecan yapmak. Sınav olduğu için sunum falan değil.
Yapamayacağını düşünüyorsan heyecanlı olursun.İlk önce rahatla ve yapacağına inan.Yapacağın konuşma hangi konu hakkındaysa o konuyla ilgili seni yormayacak ama çok basitte kaçmayan bir konuşma tasarla sonra ise o tasarladığın konuşmayı evde tek başına veya birisini karşına alarak alıştırma yaparak tekrarla.Emin ol sınav anında rahat yaparsın.

Hocam ben de konuşma sınavına denk gelmiştim, gelecekte ne yapacağımı ve planlarımı anlatacaktım. 3 ya da 4 dakika olması lazım bu süre zarfında anlatacaktık benim de inadım inattır sıra bana geldi hocam ben çıkmak istemiyorum dedim 2 dakikalık ısrarın ardından peki dedi çok kötüydü vallahi öyle anlatmak istedim bunu da. Empati kuramam bunda fakat kendini rahatlatmaya çalış yukarıdaki arkadaşların dediği gibi heyecanını belirt benim gibi salaklık yapma. İstersen önceden kağıda hoca konuşma sınavında ne konuşacağını söylediyse onun hakkında aklından geçenleri yaz, ezberleyip ve çık böylece heyecanın diner. Eğer sınava daha varsa dediğimi yap, ha hoca ne hakkında olduğunu söylemediyse söyledikten sonra sıra sana gelene kadar hızlı olursan ezberlemeye çalış yaz kağıda.

Çok kafana takma ben hep öyleydim umursama yani bazı şeyleri önemli bir şey konuşma sınavı ama takma çok kafaya ne olursa olsun de mesela.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…