Konut projesine başvurmak mantıklı mı?

417496

Hectopat
Kolay gelsin, CB'nin açıkladığı konut projesine girmek riskli midir? Diyelim ki başvurduk ve ilk etaptan çıktı. Peşinatı verdik. Sonra saati kurup evin yapım aşamasını bekledik. Temel 2023 yılında atılacak. Seçimde 2023 yılında. 2 yıl sürecek konutun yapılması. 2 yıl içinde güzelim ülkemde neler olacağı bilinmiyor...

Sizce seçim beklenmeli ve o zamana dek kiralarda teklemeyi miyiz? Doların düşüp, enflasyonun gerileyip, alım gücümüzün kat kat arttığını görür müyüz? Ev ve araç fiyatlarının düştüğünü? Mültecilerin ülkelerine döndüğünü? Bu konunun başlığı açıklamayla çelişmeye başladı. Hayallere daldık yine... Cevabınızı ve fikirlerinizi bekliyorum.

İfadeler: T21
Kesinlikle mantıklı imkanı olan herkesin katılmasını tavsiye ediyorum.
Peki işten olmamak için ulaşım nasıl olur? Terörist kampı gibi dağ başına mı yapılır? Yoksa şehir içine bir nebzede olsa yakın olur mu? Aslında bana kalırsa proje açıklanmadan yapılacak yerlerin belirlenip yayınlanması gerek. Belki bazıları çok uzak bulup almayacak.

İstanbul'da yaşamadığım için tam bilmiyorum ama sanırım Silivri vs. gibi şehirden uzak yerlere yapacaklarmış. Doğruluğunu araştırırsın.

Dağ başı olmaz ama imar çıkmayan bölgeler vs. kullanılacak diye bir duyum var. Bu yerlere imar proje onayı alıp işleyecekler gibi duruyor.

Dağ başı olmaz ama imar çıkmayan bölgeler vs. kullanılacak diye bir duyum var. Bu yerlere imar proje onayı alıp işleyecekler gibi duruyor.

Bu işaretli yazıda neden bahsediliyor? Ev yapılmadan içine geçmeden taksit ödemekten mi?

Eki Görüntüle 1517327

Bu işaretli yazıda neden bahsediliyor? Ev yapılmadan içine geçmeden taksit ödemekten mi?
Temel atılmadan sözleşme imzalanmaz. İlk etap 2 yılda bitip teslim edilecek diyorlar, 2025 Ocak ayında oturmak demek oluyor bu da. İlk etap çıkmazsa ne zaman teslim alacağın hiç belli olmaz. Yani herkes zaten ev tamamlanmadan, daire kuraları çekildikten sonra ödemeye başlamış olacak.

Öten kuşlara göre 422 milyar liraya mal olacak Sosyal Konut Projesinin geçiş garantili köprüden farkı nedir? Birinde geçmesi muhtemelen olmayan ama hesaplanan bir rakam var - sanırım vergisini siz ödüyorsunuz (evet ben kullanıyorum o yolları gerektiğinde ve hem yol parası hem vergi veriyorum gaddemit* adamım), diğerinde muhtaçlık ve acizlik arası ezilen halkımız var, bence bu işte bir enayilik kokusu olabilir, en azından 5 duyu organıyla beyni kullanmadan hissettiğim bu.

*İroni içerir.

Ben e-Devlet üzerinden başvurdum fakat bankadan 500 TL ödeme için Halkbank'tan bir SMS gelmedi hala. Sanırım belli bir süre içinde ödeme yapılmayınca başvuru iptal oluyormuş. Çalıştığım için bankaya gidip halledemiyorum. Para alacaklar o sistemin sıkıntısız çalışması lazımdı şaşırdım

İptal ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…