Kopuk klavye kablosu nasıl başka bir USB kablo bağlayarak çalıştırılabilir?

Merekreca

Decapat
Daha fazla  
Klavyem Rampage meepo KM-401

Yaklaşık 2 sene önce temassızlık sorunu nedeni ile kablosunu koparıp lehimleme ile sorununu çözdüğüm klavyemi, bir süre sonra lehimi kopunca ben de USB kafasını çıkarıp öylece bırakmıştım. Nedenini ben de bilmiyorum.

Şimdi ise bu klavyeye farklı bir USB girişi bağlamayı denedim. Fakat sonuç iyi olmadı ilk başta RGB yanıp yanıp söndü daha sonra ise kabloda ufak bir kıvılcım çıkınca sorun çıkmaması adına ayırdım kablolarını.

Daha sonradan başka bir USB girişi bağlamayı denedim ama bu sefer RGB hiç yanması sadece NumLock ve Caps Lock'un ışıkları hafif yanarak durdu.

Klavyenin anakart ve kablo görseli ektedir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Klavyem Rampage meepo KM-401

Yaklaşık 2 sene önce temassızlık sorunu nedeni ile kablosunu koparıp lehimleme ile sorununu çözdüğüm klavyemi, bir süre sonra lehimi kopunca ben de USB kafasını çıkarıp öylece bırakmıştım. Nedenini ben de bilmiyorum.

Şimdi ise bu klavyeye farklı bir USB girişi bağlamayı denedim. Fakat sonuç iyi olmadı ilk başta RGB yanıp yanıp söndü daha sonra ise kabloda ufak bir kıvılcım çıkınca sorun çıkmaması adına ayırdım kablolarını.

Daha sonradan başka bir USB girişi bağlamayı denedim ama bu sefer RGB hiç yanması sadece NumLock ve Caps Lock'un ışıkları hafif yanarak durdu.

Klavyenin anakart ve kablo görseli ektedir.
ekler gelmemiş hocam, ancak dediğinize göre büyük ihtimalle kısa devre olmuş, klavye anakartı arıza vermiş olabilir. yeni usb kablosunu bağlarken açık kablo bırakmadığına ve birbirine temas etmediğine eminsen anakart arızalıdır. (tabi bir de usb kablolarının doğru bağlanması olayı var.)

Ekler gelmemiş hocam, ancak dediğinize göre büyük ihtimalle kısa devre olmuş, klavye anakartı arıza vermiş olabilir. Yeni USB kablosunu bağlarken açık kablo bırakmadığına ve birbirine temas etmediğine eminsen anakart arızalıdır. (tabii bir de USB kablolarının doğru bağlanması olayı var.)

Klavye anakartı arızalıymış dediğiniz gibi başka bir kabloyu anakarta lehimleyip güç verdiğimde ışığı bile yanmadı artık çöp niyetine kullanırım. Gelmeyen fotoğrafıda ekledim bakabilirsiniz artık.
IMG20240805235723.jpg

Technopat Haberler

Geri
Yukarı