Lise 1 öğrencisiyim. Proje tasarımı diye bir ders var. Perşembe matematik sınavı vardı ve çarşamba günü tüm gün matematik çalıştım. Cuma ise biyoloji sınavı vardı, bu yüzden perşembe akşamı 7 saat boyunca biyoloji çalıştım. Gece saat 1'de proje tasarımı dersinden bir sınav olduğunu gördüm. Hocamız bu derste ya çizgi film ya da belgesel falan açıyor, ders anlatmıyordu (bu dersin hocası kimya öğretmeni). Saat gece 1'de WhatsApp'tan bir kağıt atmış, "çalışın," diye. Ancak ben 7 saat boyunca biyoloji çalışmıştım ve beynim erimiş haldeydim. Üstelik hocanın ders anlatmadığı bir dersten sınav olacağımı öğrenmek beni çok zorladı.
Okula gittiğimde, WhatsApp'tan atılan kağıdın çıktısını alanlar vardı. 2. ders biyoloji sınavıydı, 4. ders ise proje tasarımı sınavıydı. Ancak ben okula geç kaldım, ilk dersin ortasında geldim. 20 dakika sonra biyoloji sınavına girdim. Sınav bittiğinde, 40 dakikada arkalı önlü kağıdı nasıl ezberleyeceğimi bilemedim. Çaresiz bir şekilde elime kopya yazdım ama yakalandım. Şimdi disipline gideceğim. İlk defa böyle bir şey başıma geliyor, ne yapacağımı bilmiyorum. Okuldan atılır mıyım, yoksa uzaklaştırma mı alırım? Sicilime işler mi, bilmiyorum.
Ayrıca belirtmek istiyorum ki toplamda 18 ders var. Bunların 5'i seçmeli ders ve 2 tanesinde hiç ders anlatılmıyor ama yine de sınav yapılıyor. Seçmeli derslerin sınavları da matematik, biyoloji ve kimya gibi önemli derslerle aynı gün oluyor. Bu durumda, matematiğe mi çalışayım, bilişime mi çalışayım? Bu düzen bana çok saçma geliyor.