Kopya çekmek ile suçlanıyorum

UserHakan

Hectopat
Makaleler
12
Yer
Mars
Merhabalar bugün sınavını olacağım dersin öğretmeni gelmedi ve başka bir öğretmenin dersinde olduk sınavı. Buraya kadar her şey normal neyse sınavı olduk bitirdik. Sonra bizi kontrol eden öğretmen 2. dersinde bizi yanına çağırdı ve şöyle dedi "siz birbirinizden kopya çektiniz mi?" Biz ise karşı çıktık tabii ama öğretmenin tavrı şu oldu "yakın notlar alırsanız bunu iletmek durumunda kalacağım" gibisinden bir cümle kurdu. Yanımda ki arkadaşım ise en yakın arkadaşımdan birisi bu da olayı daha da şüphelendiriyor. Sınav esnasında sadece tek bir konuşma oldu o da yanımdaki arkadaşımın bana "15'i ne yaptın" dedi. Ben de "salladım" diyerek geçtim. İşin daha kötü tarafı ise bazı yanlışlarımız aynı... Neyse bu konuyu sınavını olduğumuz dersin öğretmeni ile konuşmak için yanına gittim. Öğretmen ile aramız iyi. Her sabah selamımı veririm günaydın derim vs. Öğretmenin yanına gittiğimde şöyle dedim "hocam bir konu hakkında konuşabilir miyiz?" öğretmen ise hemen "kopya mı?" dedi. Acaba bunu bizi kontrol eden hoca mı söyledi yoksa tahmin mi etti bilemiyorum (tahmin ettiğini sanmıyorum çünkü başka bir zaman konuşmaya gittiğimde herhangi bir tahminde bulunmuyordu) Ondan sonra ben ise "evet hocam" diyerek konuyu anlattım. Devamını olayı anlatıp şöyle dedim "isterseniz bütün soruların açıklaması ile nasıl yaptığımı söyleyebilirim dedim. Zaten siz tanıyorsunuz beni hocam" falan dedim. Öğretmen giderken "tamam rahat olun siz merak etmeyin" diyerek gitti. Ama içimde hala bir kuşku var sizce kopya damgası yer miyim yoksa durumdan anlayabilirler mi? Eğer kopya damgası da yersem 2. sınava bile girmeye razıyım çünkü yine aynı puanı yakalayacağımı biliyorum ama sizce inat yapıp direk 0'ı girer mi?

Yazı biraz uzun oldu kusura bakmayın. Okuyan ve cevaplayan herkese teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Buradan tahmin yürütmek zor. Ama ben öğretmen olsam ikinizin kağıdına özellikle bakarım. Kağıtlar birebir aynıysa ikinizi birden tekrar sınav yaparım.

Aldığın not eğer karnene işlenmezse direk cimere filan yaz iftira suçu olarak yargılanır ailenede anlat bu durumu öğretmenle konuşsun eğer kopya cekmediysen tabii.

Seni suçlayıp 0 verirse de akademik başarını etkileyecek sen ne olduğunu bildikten sonra pek bir önemi yok öğretmenin düşüncesinin.Arkadaşının senden kopya çekmediğinden emin ol iş büyürbüyürse ve kendine güveniyorsan 2. Sınavda ısrar et.

Buradan tahmin yürütmek zor. Ama ben öğretmen olsam ikinizin kağıdına özellikle bakarım. Kağıtlar birebir aynıysa ikinizi birden tekrar sınav yaparım.
Diyorum ya yapsa yine razıyım çünkü biliyorum yine aynı notu alacağımı ama inat yapı 0 girmesini istemem.

Arkadaşının senden kopya çekmediğinden emin ol iş büyürbüyürse ve kendine güveniyorsan 2. Sınavda ısrar et.
Hocam oda ben çekmedim dedi zaten. Ben 2. sınava razıyım yeter ki yapsın.
@UserHakan Direkt "kopya" deyip 0 vermesi onu haksız yapar. Bunu yapacağını zannetmiyorum.
Ya zaten dediğim gibi öyle bir hoca değil ama bizi kontrol eden hoca biraz inatçı biri o yüzden kuşku var içimde.

Kopya çekmiş olduğun sonucuna varırlarsa 0 yazmazlar onun yerine k harfi yazarlar e-Okul'a girersen görürsün. Muhtemelen aranızda konuştuğunuzu gördüler vs ama uğraşcaklarını sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…