Korku-Gerilim Filmleri Sevenler

Zülal

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben korku ve gerilim filmi hastasıyım. Yaz tatilinde bir günde 5 tane korku filmi izlediğimi hatırlıyorum. Korku filmi denince aklıma gelen ilk yönetmen James Wan'dır. Filmleri mükemmeldir. "The Conjuring" isimli filmi Türkçe ismi ile "Korku Seansı" kurgu yerine yaşanmış bir olayı yaşayan kişinin ağzından dinleyip filmi o kişinin yardımı ile çekmiştir. Filmin başrol oyuncuları Vera Farmiga ile Patrick Wilson ABD de yaşayan ve paranormal araştırmacı olan Ed ve Lorraine Warren çiftini canlandırıyorlar. Yaşadıkları sayısız olayların içinde en çok etkilendikleri olaylar "Amitywille Horror" "Annabelle" "The Conjuring" ve "The Insidious" filmlerinin konusu olmuştur. Bu filmleri izlemenizi gerçekten tavsiye ederim ve merak edenler olursa Ed&Lorraine Warren çifti hakkında bilgi de verebilirim.

Ben de korku filmlerini seviyorum. Korku filmlerinin zevki sadece sinemada çıkıyor. Bilgisayarda korku filmi izlemeye ben korku filmi izlemek demem.

Bende fakat sinemada ekran ve ses sistemi iyi olsa da insanlar ve yedikleri dikkatimi dağıtıyor. Evde teksen ve televizyonunuz büyükse korku filmi izlemek için hiç de fena bir ortam değil bence.

Yabancıların yaptığı korku filmi beni pek korkutmuyor. Bir çok korku filmlerini izledim, ister günümüze yakın filmler olsun ister eski. Beni hiç bir zaman etkilemedi. Bunun içindir ki yerli korku filmlerimizi izlemeyi tercih ettim çoğu zaman. Evet hep klasik konular işleniyor çünkü inandıklarımızdan korkarız hep, bir Kötü Ruh filmi bizi ne kadar etkiliyor ki! (Burada ki etkilemekten kastettiğim insanları korkutup 1-2 gece uykusuz bırakmak.) Senin bahsettiğin film ise sonu mutlu son ile bitiyordu sanırım , burada ki amaç insanları korkutmak mı? Yoksa bu sahneye kadar ''Boşuna heyecan yaptınız'' demek istiyor senarist orası şüphelerim arasında hala. Kötü Ruh filminde de tam tersi sonu pek iyi bitmiyor fakat beni etkilediğini hiç hatırlamıyorum. Yerli filmlerimize geldiğimizde ise (özellikle son yıllarda) büyük bir ilerleme olduğu ortada. Film örnek vermek gerekir ise Dabbe Bir Cin Vakası, Dabbe Bir Cin Çarpması, Siccin, Zehr-i Cin, bunların başında gelen başarılı yapımlardır. Kıssadan hisse yerli filmlerimiz benim daha çok beğenimi almıştır.

Hasan Karacadağ'ın filmleri de gerçekten başarılı. Türk yapımı filmlerden izlediğim tek yönetmen de o zaten. Birde film mutlu sonla falan bitmiyordu yanlış hatırlıyorsunuz sanırsam.

Olabilir kadının içindeki şeytanı çıkardıktan sonraki ( evden dışarı çıktığı) sahneden sonrasını izlemedim. Son dakikalar yaklaştığım içindir belki de , kaçırdığım şeyler olabilir.

the conjuring izlemeden önce ruhlar bölgesi 1 ve 2 yi tavsiye ederim çünkü 2 filmdede başrol patrick willson dur ve iki filmde birbiri benzeridir yani ruhlar bölgesini izledikten sonra the conjuring daha mantıklı olacaktır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…