Korsan Kullanımındaki Deneyimlerim

Korsan yazılım kullanıyor musunuz?

• Ben her türlü kullanırım, atın ölümü arpadan olsun.

• Asla kullanmayacak kadar bilinçliyim.

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.

Vezeer

Yoctopat
Daha fazla  
Herkese merhaba,
Başımdan geçen bir tecrübeyi sizlere aktarmak istiyorum:
Yaşadığım yerde PC oyunu satan tek dükkan vardı (1998 yılları). Buradan aldığımız CD'leri veren abimiz yanında reçete yazar gibi "crack nasıl yapılır" diye kağıda yazıyordu. Bu yaşıma dek bir handikapını görmedim ama her Türk Genci gibi bende kötü amaçlı yazılımlar ( icq hesapları çalma,trojanlar, nuke atmalar vb.) kullandım.

Son dönemde üye olduğum Telegram grubunda, kripto borsa şifrelerinin çalınmasından şikayetler arttı. Güvenlik önlemleri ve güvenlik yazılımları arttığı halde bunu nasıl başarabiliyorlar diye kendi kendime düşünüyordum. Bunun bence başı çeken sebebi crackli dosya yada patch kullanmak. Techopat'ın işletim sistemi forum başlıklarında "modlanmış windows" sürümleri arayanlar yada farklı yollarla Windows lisanslayan arkadaşlar olduğunu görüyorum. Tüm moderatör ve Recep arkadaşımızın dediği gibi bunları kullanmak son derece risk barındırıyor. Kullanılan tüm crack, patch yada işletim sistemlerine basit bir kod eklemek ve bu kodları antivirüslerden "dışlamanın" gayet kolay olduğunun bilincindeyim. Bu uyarılara "kulak verin"!

Bugün ESET Internet Security programını ücretsiz kullanmak için bir indirme yaptım. İçinde herhangi bir patch yoktu fakat setupa bastığım anda Mamson.A!ac isimli trojanın sisteme dahil olmaya çalıştığını gördüm.
Pc güvenliği için antivirüs yüklemek istiyorsunuz fakat antivirüs programının setup dosyası virüslü

Bu durumun arkasından siteye hemen geri dönüş yaptım ve karşılaştığım cevap gayet laçkaydı.

Cevap veren kişinin modlu Windows sürümlerini kullanan arkadaşlarımı uyarmak istedim. Özellikle PC oyunlarında crack vs. kullanmak benim çocukluğumdan gelen bir alışkanlıktı. "Bu virüs değil crack, antivirüsün böyle algılaması normal" diyenlere inanmayın, bugün itibari ile ben bunu yapmayı bıraktım. Sonuçları çok ağır olabilir, maddi yada manevi. Çünkü tüm kontrolü korsanların eline veriyorsunuz ve siz kapıyı araladıktan sonra antivirüsler işe yaramayabilir. Bu tarz yazılımlardan uzak durun, saygılarımla.

Son düzenleme:
Türkiye'de yasarken cok fazla korsan oyun oynardim bilgisayarim korsan oyun doluydu fiyatlar malum yurt dışına ciktigimda aman bir şey olmaz buradada indireyim diyerek Call of Duty indirdim indirmez olaydim oyunu indirdikten aylar sonra uyari metni gonderildi her SE'yim kayitliydi arastirdim yasadigim ulkede korsan oyun indirmek sucmus ve bir daha tekrarlarsam para ve hapis cezasina kadar gidebilecegini ogrendim gelen metin bu:
Bundan sonra korsana tovbe

Dosya Ekleri

• 005A6557-4B92-406C-8FAA-54A3B4ACA4D7.jpeg
    81,9 KB · Görüntüleme: 837
10 yıldır korsan oyun/uygulama kullanıyorum hiçbir sıkıntı yaşamadım.

Aynı şekilde bende kullanıyorum Windows'u bile onunla etkinleştiriyorum hatta Windows bile Lite sürüm 3. parti bir Windows hiçbir sıkıntı yaşamadım kaç yıldır gidipde derine inip virüs yerseniz olcağı bu.

Hocam korsan kullanmayı bilmek gerek. Yıllardır bazı alanlarda korsan kullanım yapıyorum ve tek bir sorun dahi yaşamadım. Herhangi bir virüs kapmadım.

Eylül ayında 5 seneliğine Torontaya geliyorum

IP adresin altta sansürsüz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…