Korsan mı yoksa orijinal dizi izlerken mi daha çok internet kullanımı oluyor?

Urasxman

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4060, İntel Core i7 12650H 12th Gen, 16GB RAM,
Meslek
Öğrenci
Direkt soruyu soracağım: İnternetteki (korsan) HD kalitede 2 saatlik filmi izlemek mi, yoksa orijinal sitesindeki (mesela "Tabii") HD kalitedeki 2 saatlik filmi izlersek mi daha fazla internet kullanımı olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Korsan siteden IDM vb. bir programla direkt olarak filmi indirirseniz hemen hemen aynı interneti harcayacaktır, ama direkt korsan siteden izlediğinizde 40 tane reklam göreceğiniz için korsan site daha fazla internet harcar.

Brave tarayıcı kullanırsan korsan sitelerde bile reklam çıkmıyor diye biliyorum. Bence her türlü korsanda daha az MB harcıyordur. Hem de fiyat performans zaten.

Direkt soruyu soracağım: İnternetteki (korsan) HD kalitede 2 saatlik filmi izlemek mi, yoksa orijinal sitesindeki (mesela "Tabii") HD kalitedeki 2 saatlik filmi izlersek mi daha fazla internet kullanımı olur?

Orijinal daha çok yer diye düşünüyorum.

Reklam engelleyici vb. Kullanırsan korsan daha az yer diye düşünüyorum.
Korsan site kuran kişilerin depolama alanları direkt platform kadar fazla değildir bu sebepten bitrare düşürerek içeriği sitesine yükler bu sayede depolama azalır.
Örnek olarak mesela 10 sene önce YouTube den izlediğin 720p video gayet kaliteli gelirken şuanda o kaliteyi göremiyorsun çünkü YouTube fazla alan kazanmak için tüm videoların bitraresini düşürdü bu sebepten eskisi kadar kaliteli gelmiyor 720p videolar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…