Korsan oyun indirmek istemiyorum

destiny 2
 
Paramız var mı acaba? Böyle diyor isen para ver orijinal indirelim.
Oyun şirketleri hak yiyor diyordun. Yıllarca uğraştıkları şeyi beleş mi dağıtsınlar? Söyle, kanıtını göster hak yediklerine dair bir kanıt. İster alırsın oynarsın bu hak yemek değildir. Yapımcılar kul hakkı yiyor sanki.
 
Olmuyor, sen ister crackli kullan ister kullanma adamın malına bir zarar gelmiyor.

Bu nasıl bir bakış açısı acaba? Şu cümleniz o kadar saçma ki. Adamın malına zarar gelmiyor diye emek verdiği bir yapımı ücretini ödemeden değerini yapımcıya vermeden kopyalayıp kullanmak nasıl dar bir bakış açısı? Şöyle düşün insanlar bunun parasını ödeyip oynuyor. Mesela 30 TL değerinde bir oyunu ben aldıysam sen para vermeden kopyalayıp oynadıysan, sen yapımcıdan 30 TL çalmışsın demektir.
İçinizi rahatlatmaya çalışmayın arkadaşlar korsan doğru değil. Kullananlar da rahatsız farkındayım ama yani bu durumda ne benim elimden bir şey gelir ne de başkasının. Eski oyunlara yönelmek Steam gibi bazı marketlerde size ucuz oyun buldurabilir. Epic Games bedava oyun dağıtıyor onlara göz atın.
 
Şu korsan konularında olay iyice saçma bir tarafa gitmeye başladı. Nerede korsan konusu görsem bi bakıyorum korsancılarla orijinalciler birbirleriyle tartışıyorlar. Zaten forum ortamında olmasak birbirlerine söverler, neredeyse kesin.
Konuya gelince, benim genellikle yaptığım önce korsan oynayıp sonrasında indirimlerde satın almak. Ha indirimlerde bile 90-100 oluyorsa kupon gibi şeyler denenebilir. Ama yine de de olmuyorsa firmanın ucuz oyunlarını alıp vermek istediğim parayı veririm, sonrasında korsan oynarım (biraz saçma gözükebilir, ama en azından para gidiyor).
Not: Korsancıların arasında oyun şirketlerinin hakkımızı yediğini (Fiyatların yüksekliğini diyorlar, o zaman da indirimleri bekleyip alsınlar. Bekleyemiyorlarsa da önce korsan oynayıp sonra parasını versinler.) iddia edenler dahi var. Orijinalcilerde de hiç korsan kullanmadığını söyleyen bir sürü kişi var. Onların çoğu da 10-20 liralık anahtarları kullanıyorlar. Anahtarların parası Microsoft'a gitmiyor, onları satan kişiye gidiyor. Bu yüzden korsan kullanmadığınızı sanmayın, sadece Microsoft'u kandırmış oluyorsunuz.
 
Bir oyun asgari ücretin 4'te 1'i olamamalı. Buradaki "korsana destek vermiyoruz." Diyenler korsan oyun oynuyor da olabilirler. Korsanı desteklemiyorum ama hep de maddi durumu kötü olanlara "orijinal almayacaksan oynama." Demeyin. Şimdi bana korsan destekleyicisi diyecekseniz, şöyle söylesem yeter herhalde: Steam'de 29 tane ücretli oyunum var. +1 tane kutulu PC oyunum var +4 tane de kutulu PS3 oyunum var. Şimdi gelin söyleyin korsana destek veriyor diye. Ben de korsan oynadım, neden? Fiyat yüksek diye. Oyun yapımcılarına saygım sonsuz.
 
Ben de oynama demiyorum. Adamlar oyun yapımcılarına hırsız diyor.
 
Detroit, Epic'te 40TL'ye alınabiliyordu.
 
Ben boyle durust basliklari seviyorum.

"Param yok ne yapayim, o parayi etmez, sonucta bir sey eksilmiyor, onlar da korsan kullanmamiza karsi degil, bilerek koruma koymuyorlar abi - sonucta reklam oluyor" gibi sacma argumanlarla gelmiyor.

Vicdaninda derinlerde bir yerde yanlis yaptigini ve haksizlik yaptigini biliyor. Insan dedigin boyle olur. Zamanla ahlak anlayisi daha da oturacak ve calmak ne kadar kolay olursa olsun calmayarak daha mutlu olacagin hale evrileceksin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…