Korsan oyun kullanımı, bazı araştırmalara göre oyunun asıl satışını etkilemiyor. Tabii ki, bunu söylemek çok da kolay değil, çünkü bu çok kolay anlaşılabilecek bir konu değil. Ancak korsan kullanan kesimin çoğunluğunun oyunu zaten almayacak kesimden oluştuğunu gözlemliyorum. Bu noktada oyuna para vermeseler bile popülerlik tabanındaki artıştan bile karşılığın verileceğini düşünüyorum.
Zaten dijital bir ürünün ek bir maliyeti olmadığı için birebir olarak fiziksel bir ürün çalmayla karşılaştırılamayacağını düşünüyorum. Ancak bu noktada da oyunu geliştirenlerin emeğine saygısızlık durumu ortaya çıkıyor. En kötü ihtimalle indirime girmesini bekle, öyle al gibi düşünceler de var. Bu konuda TL kurlarından kaynaklı olarak zaten verdiğimiz paraların bir anlamı olmadığını görüyoruz. (son gelen zamlarla bazı oyunlar dolar kurundaki karşılığını geçse de genel olarak hala dolar fiyatından ucuza alıyoruz.)
Bu arada Steam kurlarının güncellemesinin bir sebebinin de Türkiye piyasasında satılan oyunların gözle görülür şekilde artmasına rağmen aslında 10 Türk kullanıcılık satışın 1 euro bölgesindeki kullanıcının alımına karşılık gelmediğini fark etmiş olmaları olduğunu düşünüyorum. Amma velakin burada yasal bir durumdan söz etmiyoruz. Her ne kadar bir zararı dokunmadıklarını düşünsem bile korsanlık bir suç ve dolayısıyla korsanın etik olmadığını savunan kişilerin de temel dayanaklarından biri de bu. Peki, siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?