Korsan yazılım kullanmak neden yasa dışı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. Herkesin yapıyor olması bir eylemi doğru yapmaz.
  2. En iyi yazılımı istiyorsanız. Ücretini de ödemeniz gerekiyor. Ben de en iyi işlemciyi kullanmak istiyorum diyelim. Gidip Intel'in deposundan ceplesem. Intel batmaz sanırım 1 işlemci yüzünden. Bir şey fiziksel olunca nasıl hırsızlıksa. Yazılım da bir üründür ve lisanssız kullanımı hırsızlıktır.

Ha aynı zamanda annemin kendisi avukat, daha demin kendisine kullanım hakkında sordum ve suç dedi. Aynı zamanda para vermeden avantajlarından yararlanıyorsun ama para vermiyorsun.
Yemek almakta bile tasarruf yapacak kadar maddi durumumuz kötü. Sence elimde olsa, yazılımları satın almaz mıydım?

Yemek almakta bile tasarruf yapacak kadar maddi durumumuz kötü. Sence elimde olsa, yazılımları satın almaz mıydım?
Bu yemek yemek gibi bir ihtiyaç olmadığı için kullanman zorunlu değil. Bedava programlara başlayıp video çekmekten para kazandıktan sonra alamıyor musun?

Aynı soruyu Donanım Haber'e sorsam, korsan kullanımını savunan birçok genç çıkacaktır. Bu ortam niye garip? Çok garipsiniz gerçekten. Ülkemizde sanki daha önce hiç yaşamamış, maddi durumundan haberi olmayıp, sanki çok ekonomisi iyi bir ülkede yaşayan ve para konusunda hiç sıkıntı çekmeyen biri mi sanıyorsunuz beni? Param olsa, yazılımların hepsini satın alırdım. Param helal olsun ama imkanlar buna el vermiyor.
Bu yemek yemek gibi bir ihtiyaç olmadığı için kullanman zorunlu değil. Bedava programlara başlayıp video çekmekten para kazandıktan sonra alamıyor musun?
Lütfen bana Amerikalı veya Avrupalı lüks insan muamelesi yapmayın. Türk bakış açısıyla, değerlendirin. Ekonomimizi daha ne kadar anlatmam gerek?

Şimdiden bu düşünce yapısını benimsediyseniz trilyonlarınız olsa da 1 kuruş vermezsiniz.
Bu yüzden kazanamıyorsunuz bu yüzden de kaybetmeyi hak ediyorsunuz.

Copyright diye bir sey duydun mu hayatinda? Ya da fikri mulkiyet hukuku?

Bir urunu izinsiz cogaltmak da "copyright" ilkesine aykiridir ve yasadisidir.

Senin kafaya gore evde oturup sahte para basmak da illegal olmamali. Calmiyorsun ne de olsa degil mi, sadece masumca cogaltiyorsun.

Delikanli gibi caliyorum, memnunum diyip hayatiniza devam edin bu sefil argumanlarla geleceginize.

Param olsa calmam argumani hayatini devam ettirecek seyler icin kabul edilebilir. Kimse Photoshop yerine GIMP kullanmadigi icin hayatindan olmuyor.

Bu tarz dijital urunlerle para kazananan profesyoneller olsaydiniz zaten bu konuda daha hassas olmayi basarabilirdiniz.

Ekonomi kötü diyip durduğunda hiç bir şey çözülmüş olmuyor. Ekonomi iyi değil ama bu seni haklı çıkarmaz. Zaten ekonomi kötüyse korsan kullanım biri tarafından ihbar edilirse o programı almadığına daha fazla pişman olursun. Tazminat değeri ailenin ödeyemeyeceği miktarda gelebilir. Tabii eğer ihbar edilirsen.

Korsan uygulama indiriyorsan şu şartları kabul ediyorsun demektir;
İnsanların hakkını yediğimi biliyorum ve bu uygulama indirmem sonucunda bilgisayarıma bulaşan virüslerden, rootkitlerden, trojanlerden, spy lardan... kendimi sorumlu tutuyorum.

İşte olay bu zaten. Ben korsan yazılımları para kazanmak için kullanmıyorum. Hobi olarak sadece.
2007 Yani 8 yaşımdan beridir korsan yazılım kullanıyorum. Hiçbir şekilde sorun yaşamadım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…