Kardeş, korsan yazılım seni hırsız yapar. Bu kadar basit. Bir yayıncı veya üretici olmadığın için bunu anlamanı beklemiyorum. Yukarıda ki arkadaşın da belirttiği gibi korsan sadece oyunlarda yok, her şeyde var. Ve korsan almak kullanmak hırsızlıktır. Emek hırsızlığıdır. Olası kazançların hırsızlığıdır.
Oyun geliştiriyorum.
Birisi benim oyunumu alabileceği halde korsan indirirse bu benim kârımı çalar.
Ama benim oyunumu alamayacağı zaman zaten parayı veremeyecek korsan oynayıp oynamaması beni ilgilendirmez. Sonuçta her iki durumda da kâr veya zarar etmiyorum anladın mı şimdi?
Oyun geliştiriyorum.
Birisi benim oyunumu alabileceği halde korsan indirirse bu benim kârımı çalar.
Ama benim oyunumu alamayacağı zaman zaten parayı veremeyecek korsan oynayıp oynamaması beni ilgilendirmez. Sonuçta her iki durumda da kâr veya zarar etmiyorum anladın mı şimdi?
"Mercedes araba üretsin, ben Mercedes alamayacağım. Gidip arabayı çalayım." Oyun öznesini mercedes ile değiştirdim sadece. Neyse siz bu kafayla devam edin sonra ülkemiz neden gelişmiyor.
Aynen kardeş, GTA 5 95 liraya indiği zaman bile param olmadığı için alamadım ve asla korsan indirmedim. Ücretsiz Epic tarafından dağıtılınca alabildim. Sana bu açıklamayı da yapmazdım ama algılayabileceğini sanmıyorum. İyi forumlar.
"Mercedes araba üretsin, ben Mercedes alamayacağım. Gidip arabayı çalayım." oyun öznesini Mercedes ile değiştirdim sadece. Neyse siz bu kafayla devam edin sonra ülkemiz neden gelişmiyor.
"Mercedes araba üretsin, ben Mercedes alamayacağım. Gidip arabayı çalayım." Oyun öznesini Mercedes ile değiştirdim sadece. Neyse siz bu kafayla devam edin sonra ülkemiz neden gelişmiyor.
İşte bu yüzden gelişmiyor. Ha bunu demişsin ha "kulağını arkasını görebiliyor musun? Göremiyorsun ama var olduğunu biliyorsun. O zaman Allah da var" diyenlerden farkın yok.
Admin bey, okuduğunuzu anlamadınız galiba. Ücretli yazılımı bedavaya elde ettiğinizde, şirketin kârını çalmış oluyorsunuz. Kendi söylediğinizle bari çelişmeyin.
Aslında bir noktada kâra katkınız oluyor korsan oynayınca. Korsancılar olmasa bu yazılımlar/oyunlar bu kadar yaygın olmaz. Ya fiyatlar düşürülür ya da ücretsiz alternatiflere yönelinir. Uzun vadede hırsızlık değildir.
"Mercedes araba üretsin, ben Mercedes alamayacağım. Gidip arabayı çalayım." Oyun öznesini mercedes ile değiştirdim sadece. Neyse siz bu kafayla devam edin sonra ülkemiz neden gelişmiyor.
@Recep Baltaş Abi sizin korsan oyun ve ürünler hakkında ki görüşün nedir? Ben hırsızlık olarak görüyorum. Fikrimin değişeceğinden değil, sadece bu işin direkt merkezinde olan bir teknoloji takipçisi olarak düşüncenizi merak ediyorum.
@Recep Baltaş Abi sizin korsan oyun ve ürünler hakkında ki görüşün nedir? Ben hırsızlık olarak görüyorum. Fikrimin değişeceğinden değil, sadece bu işin direkt merkezinde olan bir teknoloji takipçisi olarak düşüncenizi merak ediyorum.
Görüş almak ne zamandan beri ayıp oldu? Siz emek hırsızlığına neredeyse legal diyeceksiniz halen boş konuşuyorsunuz. Biri de çıkıp diyor ki uzun vadede hırsızlık değildir. ŞAKA MISINIZ?
Görüş almak ne zamandan beri ayıp oldu? Siz emek hırsızlığına neredeyse legal diyeceksiniz halen boş konuşuyorsunuz. Biri de çıkıp diyor ki uzun vadede hırsızlık değildir. ŞAKA MISINIZ?
Ben onu mu söylüyorum görüş alabilirsin yazdığımın sadece baş harflerini okuyorsunuz sanırım. Sana anlatıyoruz anlamak istemiyorsun. Yukarıda da görüşü sorman değil alıntıladığım yer ayıp, bak tam cümleyi bile alıntılamamışım. Adama fikrini soruyorsun ama öylesine, hiç onu dinlemeyeceksin belli ki hiç düşünmeyeceksin. E orada da fikrimi değiştirmeyeceğim yazmışsın şimdi adama karşı bunu söyleyip bunu savunman komik. Bir şeyi savunacaksan 1 cümle bilmek yetmez. Farkettiysen hep aynı şeyleri yazmışsın. Ben ise her cümlede sana farklı bir şekilde anlatmaya çalıştım. Firmalar korsana bu kadar karşı olsalar kıramazdık zaten oyunları.