Kotlin ile devam edilmeli mi?

muzzyn

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar Kotlin'in geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz? Alan seçimi olarak mobili seçtim native dillerin daha çok tercih edildiğini söylediler. Bir yandan da JavaScript öğrenip hem webde backend hem de mobilde cross platform bir şeyler de yapabilirim ama native gitmek daha mı mantıklı acaba?

Ben profesyonel yazılımcı değilim senin gibi mobil seçtim ve devam ediyorum. Çok fazla forum okudum ve video izledim. Öncelikle IOS yazacaksan Swift zaten en popüler dil. Eğer android düşünüyorsan Java/Kotlin, React Native, Flutter bilindik dillerden birisi. Flutter zaten TR şartlarında çok nadir tercih ediliyor. React Native hakkinda bilgim yok. Java/Kotlin ise çok sık tercih ediliyor. Hatta Flutter is ilanlarina bakarsan yanına Java/Kotlin de isteyeceklerdir (Genelde) O yüzden ben Java/Kotlin e odaklandim. Hali hazırda Google'da Kotlin in kullanımını öneriyor ve bir sürü özellik ekleniyor. Bence Kotlin oldukça iyi bir seçim. Yanında Java ve İngilizce bilgisi de eklersek tadından yenmez. Daha profesyonel bir görüş varsa seve seve dinlemek isterim. Umarım faydali olabilmisimdir

Ben profesyonel yazılımcı değilim senin gibi mobil seçtim ve devam ediyorum. Çok fazla forum okudum ve video izledim. Öncelikle iOS yazacaksan Swift zaten en popüler dil. Eğer Android düşünüyorsan Java/Kotlin, React Native, Flutter bilindik dillerden birisi. Flutter zaten TR şartlarında çok nadir tercih ediliyor. React Native hakkinda bilgim yok. Java/Kotlin ise çok sık tercih ediliyor. Hatta Flutter is ilanlarina bakarsan yanına Java/Kotlin de isteyeceklerdir (genelde) o yüzden ben Java/Kotlin e odaklandim. Halihazırda Google'da Kotlin'in kullanımını öneriyor ve bir sürü özellik ekleniyor. Bence Kotlin oldukça iyi bir seçim. Yanında Java ve İngilizce bilgisi de eklersek tadından yenmez. Daha profesyonel bir görüş varsa seve seve dinlemek isterim. Umarım faydali olabilmisimdir.

Teşekkür ederim görüşlerin için. Genel olarak haklısın kafama takılan şey yurt dışında işler bizdeki gibi mi acaba? Yani native daha mı kuvvetli iş dağılımı olarak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı