Kotlin vs Swift

Valentine_1

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba mobil uygulama geliştirmeyi düşünüyorum Kotlin ile Swift arasında kaldım. Hangisini tavsiye edersiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Her ikisi de native tarafta basarili, iyi dizayn edilmis diller. Tooling, testing ve concurrency ozellikleri acisindan kotlin daha iyi. Ayrica incremental compile suresi de daha kisa.

Swift LLVM e compile oluyor ve Apple ekosisteminde cok optimize calisiyor. Compile suresi gorece uzun ama performansi cok basarili. Ayrica operator overloading ozellikleri de daha iyi Kotlin'den. Test framework'leri meh. Memory footprint'i de cok daha dusuk Kotlin e gore. JVM dilleri zaten memory de patliyor cilginca optimize etmezsen. Kotlin full GC kullanirken Swift ARC kullaniyor; compile time'da memory manage etmeyi ogrenmen gerekiyor weak referanslarla.

Ekstra bilgi olmadan kimse dil tavsiye edemez, ne yapacaksin; ne icin istiyorsun ona gore secilir. Ben ambleminden dolayi Kotlin'i daha cok seviyorum.

Ya aslında hedefim mobil uygulama geliştirme bir proje fikri daha oluşturmadım bunları sormamdaki niyette yukarıda saydınız özelliklerde hangi dil daha iyi hangi dilin önü daha açık hangi dilde iş imkanı daha çok gibi sorular var kafamda. Anladım kadarıyla Swift Kotlin'e göre daha performanslı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…