Koyu tema mı açık tema mı?

Makaleler
1
Daha fazla  
Şöyle söyleyeyim koyu temayı neredeyse Google'a geldiğinden beri kullanıyorum. Ancak şunu fark ettim, artık ekranın çoğunluğu beyaz ise gece olsun veya gündüz olsun fark etmez araba farı görmüş geyik gibi oluyorum. Güneş'e baksam bu kadar gözlerim kamaşmıyor.(!) Bir de içim de bir sıkılmışlık var artık. O siyahlık, o koyuluk, o karanlık artık içimi kuruttu gibi hissediyorum. Birkaç kere açık temaya geçmeye çalıştım ama maalesef yapamadım. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Aslında IP'ler Windows'u koyu kullanmaya başlayınca koptu. Orada kontrolü ele alsaydım koyu tema bağımlısı olmayacaktım. Artık gözlerim ekrandaki beyaz olan neredeyse her şeye kamaşıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

Şöyle söyleyeyim koyu temayı neredeyse Google'a geldiğinden beri kullanıyorum. Ancak şunu fark ettim, artık ekranın çoğunluğu beyaz ise gece olsun veya gündüz olsun fark etmez araba farı görmüş geyik gibi oluyorum. Güneş'e baksam bu kadar gözlerim kamaşmıyor.(!) Bir de içim de bir sıkılmışlık var artık. O siyahlık, o koyuluk, o karanlık artık içimi kuruttu gibi hissediyorum. Birkaç kere açık temaya geçmeye çalıştım ama maalesef yapamadım. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Aslında IP'ler Windows'u koyu kullanmaya başlayınca koptu. Orada kontrolü ele alsaydım koyu tema bağımlısı olmayacaktım. Artık gözlerim ekrandaki beyaz olan neredeyse her şeye kamaşıyor.
Sorunun içinde cevap var aslında. Gözlerinin beyaz temada kamaşma sebebi de insan gözleri mavi ışığa duyarlı olduğundan, çok rahat gözlere uzun vadede görme yetisini bozacağı anlamına geliyor. Yani gözleri beyaz temanın rahatsız etmesi, siyaha alıştığından değil farkında olmadan beyaza alışan gözler bu denli zarar görüyor. Gözlerinin sana bir uyarısıdır tepkisidir rahatsız etmesi. Beyaz temada baktığın ekran aslında beyaz değil mavinin tonlarıdır. Bilimsel bir açıklamada bulunduğuma göre koyu ton kullanmaya devam edin, en azından göz sağlığınız için.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı