KPSS 2026'ya nasıl hazırlanılmalı?

Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selamlar, lisede lojistik mezunuyum YKS denedim türlü sıkıntılardan dolayı gitmedim bıraktım. İşte çalışıyorum, lojistik deposunda ve ekstra kendimi geliştirmeliyim. KPSS hazırlanacağım, nasıl bir sınav, zor mu ortaöğretimi ve kaynak vs. önerir misiniz? Koçluk vs. alsam mı?

Son düzenleme:
Yediiklim videoları ile çalışabilirsin konu anlatım ve soru bankası alıyorsun mesela matematik. YouTube'da Mehmet bilge yıldız video serisi var bu kitaplar üzerinden. Diğer dersler için de yapabilirsin bunları yani yediiklim Türkçe, yediiklim tarih vs yazınca çıkıyorlar.

Hocam işte çalışıyorum 9-5 şimdiden başlayayım mı kpssye? Kaç puan almalıyım?

Hocam işte çalışıyorum 9-5 şimdiden başlayayım mı kpssye? Kaç puan almalıyım?
Evet başlamanız lazım. Akşamları 4-5 saat çalışarak başarma ihtimaliniz var. Ortaöğretim kpss gireceğiniz için 85 puan ile atanabilme ihtimaliniz var ama tabiki fazlası göz çıkarmaz şansınızı arttırır.

İstediğim ilde memur olabilir miyim?

İstediğim ilde memur olabilir miyim?
Puanınıza göre ve istediğiniz ilde atama olup olmamasına bağlı. Önce güzel bir puan yapmanız gerekiyor ve sınavdan sonra atama olmasını bekliyorsunuz. İstediğiniz yerleri takip edersiniz atama olursa başvurunuzu yaparsınız. Mesela istediğiniz ilde 10 kişi alımı olacaktır ve 20 kişi oraya başvurur sizin puanınız başvuran 20 kişiden yüksek olmalı ki girebilesiniz.

anladım şimdiden başlıyorum o halde dersler nelerdir genel kültür nasıl çalışacağım ortaöğretim kpss kitabı mı alıcam?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…