KPSS B Lisans Matematik Soruları vs AYT Matematik Soruları

ericburdon

Megapat
Arkadaşlar merhaba,

Başlıkta da belirttiğim gibi KPSS B Lisans Matematik Soruları vs AYT Matematik Soruları için kıyaslama yaparsak hangisi daha zor olur? En son sınava girdiğimde sınavın ismi LYS idi sonra ismi AYT olmuş. O yüzden bilgi sahibi değilim. Görüşlerinizi merak ediyorum.

Öabt sorularından bahsetmiyorsanız Kpss matematik, ayt ya da tyt ye göre çocuk oyuncağı.

Kpss de genel olarak önlisans kolay lisans zor ayrımı pek kalmadı. O yüzden A sı B si fark etmeden genellikle kpss mat soruları işleme bağlıdır. Özellikle son yıllarda çok fazla işleme dayalı ve sadeleştimeye dayalı sorular vardı ve uğraştırıcılardır.

Kısaca kolay zorluk bilinemez. Mesele genele göre kpss önlisans tarih lisans tarihe göre zordu. Ama matematik de eşittiler. Yani hangisinde zor gelir nasıl zor gelir kesitmrek zor. En iyisi en iyi şekilde çalışmak. O zor bu şuna benzer şekilde gelir demek son yıllarda pek işe yaramıyor.

Öabt sorularından bahsetmiyorsanız KPSS matematik, AYT ya da TYT'ye göre çocuk oyuncağı.

Hocam mühendislik için, öabt öğretmenler için oluyordu değil mi?

Hocam peki KPSS önlisans ve lisans sınavları aynı oturumda mı yapılıyor? Yani sorular aynı mı? Yoksa seviye farkından dolayı sorularda farklı mı oluyor?

Hocam mühendislik için, öabt öğretmenler için oluyordu değil mi?

Hocam P3 le atanıyor sanırım mühendisler b grubunda da matematik zor olmuyor. Halledersiniz. Evet öabt öğretmenler için o zordur. Eğer mühendislikte b grubu hariç sizden bir alan sınavına girmeniz bekleniyorsa o da zordur.

Anladım hocam, şöyle bir sorum daha var. Bu KPSS A grubu denilen sınava mühendisler girmiyorum sanırım. Bildiğim kadarıyla KPSS B grubunda da alan sınavı zaten yok. Doğru mudur?

Hocam peki KPSS önlisans ve lisans sınavları aynı oturumda mı yapılıyor? Yani sorular aynı mı? Yoksa seviye farkından dolayı sorularda farklı mı oluyor?
Sorular ve oturum tabii ki farklı ama zaten siz en kapsamlı olana gireceksiniz. Hazırlıkta çoğunlukla Önlisans ya da Ortaöğretim diye bir ayrım yok herkes lisans gibi çalışıyor.

Anladım hocam, şöyle bir sorum daha var. Bu KPSS'a grubu denilen sınava mühendisler girmiyorum sanırım. Bildiğim kadarıyla KPSS b grubunda da alan sınavı zaten yok. Doğru mudur?

Evet hocam siz b grubuna gireceksiniz. A grubu daha sıkıntı bir sınav. Alana girmiyorsunuz diye biliyorum ama bilgim çok yok o konuda yanlış olsun istemem.

@AhmetDmrc tam olarak dediği gibi. Sakın lisans zor ortaöğretim daha kolay gibi bir örnek kafanızda canlanmasın. Bir sınavda bir ders kolaysa diğer alanda o zor olabilir.
Denildiği gibi detaylı çalışın ama gerçekten detaylı çalışın. Ben kpss ye girdiğim de tarih de çok detaylı çalıştığımı düşünmüştüm ama en az 3 soruda patladım Keza cografya da tamemen detay çalışma var.
Kısaca detaylı çalışın ve gerisi takidiri ilahi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…