KPSS çalışmak yerine işe girilmeli mi?

Tamam o zaman kazanmak senin elinde şimdi işe girsen asgari ücret civarı bir şeyler verirler gerek yok 8 ay full çalış atanırsın.

Cok korkuyorum yapamazsam diye isten atılmadan 3 türkce 1 matematik soru bankası siparişi de verdim.

Radyoloji teknikeri

Mezuniyetiniz nedir? Ortaöğretim KPSS mi, Ön Lisans KPSS mi, Lisans KPSS mi hangisinden bahsediyorsunuz? KPSS düşünüyorsanız mevcut altyapınız ne durumda?

Altyapım sıfır temel düzeydeyim öznur hocanın paragraf Türkçe dil bilgisi soru bankası kirabını ve gercel matematik kitabını aldım.

Ne yapmalıyım sizce düzenli çalışarak kazanılır mı bu sınav.

Altyapım sıfır temel düzeydeyim öznur hocanın paragraf Türkçe dil bilgisi soru bankası kirabını ve gercel matematik kitabını aldım.
2026 Ön Lisans KPSS'nin tarihi 4 Ekim 2026. Yani bu sınava çalışmak için önünde 10 ay var. Bu az bir süre değil. Son yıllarda senin bölümünden yapılan alım sayısı ise şöyle:
2025 - 1800
2024 - 1200
2023 - 500

Atanabilmek için KPSS'de alanında ilk 1000'e girmen gerekiyor diyebiliriz. Bu da yıllara göre değişiklik gösterse de ortalama 83-84 puanlara denk gelmiş.

Yapılamayacak bir şey değil. Çalışırsan kesinlikle yaparsın fakat şu anda temel düzeyde olman işleri zorlaştıracak. Çok sıkı çalışmayla, bol soru çözümü ve bol tekrarla hedefine ulaşabilirsin. Gerçekten kararlıysan atanmaya bak derim.

Çok teşekkür ederim ekim ayını saymıyorum sınav ayı onu cıkartırsam 9 ay kalıyor.

Seçim yaklaşıyor kesinlikle değerlendir alımlar artacak. 2026’da olmasa bile 2027’de muhakkak atanırsın 80 civarı bir puanla. Yapılmayacak veya üstün zeka isteyen bir sınav değil çalışırsan yaparsın merak etme. Yalnız imkanın varsa işe girmeni önermem ikisi aynı anda zor gidiyor tüm konsantreni KPSS’ye ver derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…