KPSS farkları nedir?

magicfrozy

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, KPSS hakkında biraz bilgi istiyorum. İnternette araştırsam eminim uzun uzun çıkar ama ben bilen bir kişiden kısa öz bir şekilde dinlemeyi tercih etmek istedim. Sorularım şöyle galiba ortaöğretim KPSS ile baska bir KPSS var bunların farkı nedir? Ayrıca KPSS ile atancak puan yaptık diyelim üniversite okuyor muyuz tercih yaptıktan sonra yoksa direkt mesleğe mi atılıyoruz? YKS öğrencisiyim hukuk hedefim vardı ama matematikteki başarısızlığımdan dolayı KPSS ile memur olmaya karar verdim veteriner veya saglık teknisyenligi var kafamda aktarabileceğiniz tüm bilgilere muhtacım hiç bilgim yok konu hakkında. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ortaöğretim KPSS lise mezunlarına, ön lisans KPSS iki yıllık mezunlara, lisans KPSS dört yıllık mezunlara yönelik.

Lise veya ön lisans KPSS ile atanırsanız direkt mesleğe başlarsınız, üniversite okumanız gerekmez.
Lisans KPSS (B grubu) ile atanırsanız genel memurluk kadrolarına girersiniz.
KPSS A grubu (hukuk, İİBF, vb.) kaymakamlık, uzmanlık gibi kariyer mesleklerine yönelik kadrolara atar.

Veteriner sağlık teknisyenliği için lise mezunuysanız ortaöğretim KPSS ile atanabilirsiniz.

Ben veteriner hekimiyim. Burada bahsettiğiniz "veteriner hekim" ise kpss lisans sınavına girmeniz gerekiyor. (KPSS Lisans -B Grubu) Bu sınavlar çiftli yıllarda yapılıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı