KPSS nasıl bir sınavdır?

bownlord

Hectopat
Daha fazla  
Bu sene üniversite sınavında say da 130k yaptım mezuna kalacağım bir tane video gördüm hem üniversite okuyup hem de memur olarak çalışanlar varmış bende KPSS'ye başvuru yaptım şimdi sorular TYT gibi mi yoksa AYT gibi mi oluyor? Kaç tane soru oluyor? Nasıl çalışılmalı, hangi mesleği seçmem mantıklı olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Genel yetenek genel kültür sayısal sözel çıkıyor. Türkçe matematik.

Mat 1 Türkçe 1 çıkıyor da YKS'den basit falan değil. Lisans ön lisans ortaöğretim diye 3 farklı sınav var konular hep aynı fakat soru kaliteleri biraz değişiyor.

Mat 1 Türkçe 1 çıkıyor da YKS'den basit falan değil. Lisans ön lisans ortaöğretim diye 3 farklı sınav var konular hep aynı fakat soru kaliteleri biraz değişiyor.
ortaöğretime başvurdum.

ortaöğretime başvurdum.
Hocam bende bu sene başvurdum, ilk defa gireceğim.
İnternetten baktığım bilgilere göre soru dağılımı 30 Türkçe, 30 Matematik, 30 Tarih, 18 Coğrafya, 12 Vatandaşlık ve Güncel Bilgiler olarak gösteriyor.

50 Genel Kültür(30 Türkçe(4 Sözel Mantık,6-7-8 Dil Bilgisi, Gerisi paragraf) - 30 Matematik(26 Matematik,4 Geometri / Kısacası TYT Matematik)
50 Genel Yetenek(27 Tarih(İslamiyet Öncesi ve Sonrası Devletler(4), Osmanlı(7-8-9), İnkilap(12-13-14), Çağdaş(3) - 18 Coğrafya - 9 Vatandaşlık - 6 Güncel Bilgiler)
KPSS'de çalışmanın etkisini görürsün. Çalışan yapar. Ama ne kadar çalışırsan çalış. Sınav anı, sınav farklılığı diye bir durum var. Bu sene KPSS Lisansta bu yaşandı. Örneğin Lisanstan kolay, YKS'den kolay gibi bir karşılaştırma yapamazsın. Bu tamamen soru hazırlayan komisyona bağlı bir durum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…