Çözüldü KPSS ön lisans nedir ve ne işe yarar?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cssdave

Femtopat
Daha fazla  
Biri benim için KPSS önlisansı açıklar mı? Anestezi okuyacağım ve bu sene KPSS var. Şimdi girip yeteri kadar puan alırsam mezun olduğumda bu puanı kullanabiliyor muyum? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Biri benim için KPSS önlisansı açıklar mı? Anestezi okuyacağım ve bu sene KPSS var. Şimdi girip yeteri kadar puan alırsam mezun olduğumda bu puanı kullanabiliyor muyum? Şimdiden teşekkürler.

Bu sene değil, 2026 yılında gireceksin. 2028 önlisans KPSS'ye kadar geçerli puanın. Mezun olunca alımlara başvuru yapacaksın.

Lisans mezunu olursan önlisans KPSS'ye giremezsin.

Bu konuyla ilgili sorularını bekliyorum.

120 soru var.
İki bölüm var: Genel yetenek ve genel kültür.
Genel yetenekte; 30 (sözel mantık soruları da var) Türkçe, 30 (geometri soruları da var) matematik.
Genel kültür; 27 tarih, 18 coğrafya, 9 vatandaşlık ve 6 güncel bilgiler.

Bu sene değil, 2026 yılında gireceksin. 2028 önlisans KPSS'ye kadar geçerli puanın. Mezun olunca alımlara başvuru yapacaksın.

120 soru var.
Genel yetenekte; 30 (sözel mantık soruları da var) Türkçe, 30 (geometri soruları da var) matematik.

Son düzenleme:
Çözüm

120 soru var.
Teşekkür ederim ama şimdi ben yeteri kadar puan alırsam şuanki atama için ve sonradan bu puan yani mezun olduğumda bu puan yetmezse ne olacak bu konuda bilginiz varsa ve benide bilgilendirirseniz memnun olurum

Teşekkür ederim ama şimdi ben yeteri kadar puan alırsam şu anki atama için ve sonradan bu puan yani mezun olduğumda bu puan yetmezse ne olacak bu konuda bilginiz varsa ve beni de bilgilendirirseniz memnun olurum.

Alım çok olursa doğru orantıda puanlar da düşecektir. Yüksek puan almaya çalış. Belli olmuyor alımlarda.

Resmi Gazete'den https://www.resmigazete.gov.tr/ilanlar/eskiilanlar/2025/08/20250816-4.htm buradan takip edeceksin her gün.
Resmi Gazete, çeşitli ilanlardan bak.

Sertifika ya da bir yıl çalışma gibi durum olursa puanı düşük kapatabilir.
Örneğin, bir yıl boyunca anestezi teknikeri olarak çalışmış olmak. Herkes bu şartı sağlamadığı için düşük kapatabilir.

Puan yetmez ise zabıt katipliğine, mübaşir, güvenlik, memur, İKM… Yani farklı kadrolara başvuru yapabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı