KPSS ön lisans vs DGS hazırlanma

samet54o

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ön lisans mezunuyum. KPSS ile polislik düşünüyorum yoksa DGS ile 4 yillik mi okusam? KPSS ön lisans ile polis mi olsam DGS mi hazırlansam hangisi en mantıklı?

Bakan olmak, polis olmak, imam olmak ne varsa istiyorsunuz. Biraz fazla kararsızsınız. Açıkçası artık insanların yanıtlayası gelmiyor. En iyisi bir danışmana gidip ne istediğinizi öğrenin ve size ne istediğinizi daha açık göstersin. Bu kararsızlıkla hiçbir şeye hazırlanıp giremeyeceksiniz yoksa. Ya da direkt hepsine girip rahatlayın.

Hedefim devlet memuru olmak.

O zaman ön lisans KPSS girin, sonuç elinize gelsin, gerisini sonra düşünürsünüz.

DGS de var aklımda. Lisans mezunu olarak ugrassam fena olmaz ki?

Son düzenleyen: Moderatör:
DGS de var aklımda. Lisans mezunu olarak ugrassam fena olmaz ki?

DGS için matematik ve Türkçe lazım. KPSS için de lazım. Konular farklı da sayılmaz. O zaman ikisine de girin. Çözüm basit. Sürekli bu konuda konu açmak ve düşünmek yerine ders çalışsanız şu an Türkçe ve matematik bitmişti.

Arkadaşlar, kafam çok karışık. KPSS ön lisansa çalışıp mi atanayim, DGS'ye girip 4 yıllık mı tamamlayayim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hem KPSS Ön Lisans'tan 75 puan civarı almış hem de DGS kazanıp okulunu tamamlamaya çalışan birisi olarak sana önerim eğer ki bölümün düzgün bir şey ise DGS'ye tamamlamak mantıklı. Ben hiç çalışmadan öylesine girerek kazandım ancak temelim sağlam sayılır. KPSS Ön Lisans'tan atanabilmen için ya amcan olmalı ya da minimum 85 üzeri almalısın.

Bölümüm maliye.

Maliye hakkında bir bilgim yok ne yazık ki. Yanlış yönlendirmek istemem ama ön lisans KPSS için ayrı bir çalışma yapmanıza gerek yok. Sizin yerinizde olsam DGS'ye çalışıp iş imkanı olan bir bölümden devam ederdim. Bana sen ne yapıyorsun diye sorarsanız eğer üniversite okurken aynı zamanda çalışıyorum, okulu bırakmayı bile düşünüyorum bazen açık konuşmak gerekirse, eğer 4 sene okul bitirip düzgün bir maaş alamayacaksam gereksiz yere uzatmanın da manası yok diyorum kendi kendime.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…