KPSS ortaöğretim atanan birisi üniversite bitirince bir daha KPSS'ye girecek mi?

abdullah3837

Femtopat
Daha fazla  
Birkaç tane video gördüm KPSS ortaöğretim kazanan birisi üniversiteyi bitirince direkt KPSS girmeden atanıyormuş diye. Bilgisi olan varsa doğrularsa sevinirim.

KPSS geçerliliği 2 sene. Öyle olmaması gere.

KPSS geçerliliği 2 sene. Öyle olmaması gerekiyor.

Hocam videolarda lise KPSS'de atanabilirsek tercih yapılıyormuş ve kazandığın işi üniversite ile aynı anda göterebiliyormuşsun üniversitenin de bitince başka bir sınava girip KPSS girmeden okuduğun bölüme atanıyormuşsun bana pek gerçekçi gelmedi ama bilmiyorum.

O ne demek öyle. Ortaöğretim KPSS farklı, Önlisans KPSS farklı, Lisans KPSS farklı. Ayrıca KPSS puanını kullanma süresi de 2 sene, sen okuyana kadar puanın süresi geçer.
Hocam videolarda lise KPSS'de atana bilirsek tercih yapılıyormuş ve kazandığın işi üniversite ile aynı anda göterebiliyormuşsun üniversitenin de bitince başka bir sınava girip kpss girmeden okuduğun bölüme atanıyormuşsun bana pek gerçekçi gelmedi ama bilmiyorum

Hocam öyle bir şey yok. Ortaöğretim KPSS ile atanırsan, üniversiteyi bitirdiğinde tekrar KPSS'ye girmen gerekir. Üniversite mezunu olduğunda ortaöğretim KPSS puanın geçersiz olur ve lisans düzeyinde KPSS'ye girmen gerekir. Yani otomatik atama gibi bir durum söz konusu değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı