KPSS ortaöğretime nasıl çalışılır?

Meraklı.e

Centipat
Daha fazla  
Önümde 2 aya yakın bir süre var. Ciddi bir altyapım var. YKS'den dolayı. KPSS ortaöğretim için bana video listesi oluşturabilecek biri var mı?

Benimhocam ve Hocawebde isimli youtube kanallarını öneririm. Çok kaynak, çok deneme, çok video demek bir yerden sonra kafa karışıklığına ve hangisine başlasam diğerine devam etsem telaşına sokar en sonunda hepsi yarım yamalak kalır. En büyük tavsiyem belirli bir hoca, kaynak seçip oradan konuları bitirmen. Yoksa çarşaf olur. Tüm konulara hakim olmaya çalışma, eksik yanlarını kapamaya bak, yoksa kimse %100 konuları bilerek girmiyor sınava, tüm ipleri tutmaya çalışırken ilk anlattığım gibi iplerin hepsi kördüğüm olur. Konuları bitirdikten Son yıllardaki Kpss çıkmış sorularının çözüm videolarını izleyebilirsin. Unutma Kpss çok çalışanın değil doğru çalışanın kazandığı bir sınav.

KPSS Ortaöğretim bu kadar detaylı mı? Sonuçta lisans değil. Açıkçası ben YKS'ye çalışırken KPSS videoları izleyerek çalışmıştım.

İsimleri farklı ama bütün branşlar aynı konulardan sorumlu. O yüzden lisans, ön lisans, ortaöğretim olayına çok takılma yeri geliyor bazen ortaöğretim daha zor oluyor. YKS seni bir seviyeye getirir ama üstüne eklemek için detaya inmen gerekki. Ortaöğretimde yükske puan şart zaten.

İsimleri farklı ama bütün branşlar aynı konulardan sorumlu. O yüzden lisans, ön lisans, ortaöğretim olayına çok takılma yeri geliyor bazen ortaöğretim daha zor oluyor. YKS seni bir seviyeye getirir ama üstüne eklemek için detaya inmen gerekki. Ortaöğretimde yükske puan şart zaten.
Evet, baya bir yüksek puan yapmak gerekiyor. Aslında çok bir beklenti içinde girmeyeceğim. Ama bir 80 puan yapsaydım da en azından seviyem belli olurdu. Bir de bu benim ilk KPSS girişim. 90 94 puan alan insanlar var. Ben hayatta o kadar alamam.

Bir de yanlış bilmiyorsam atama puanları çok düşük. Mesela 94 puan alıp hizmetli olarak atanan var. Oysa ki normalde 94 puan alan insanın düz memur olması gerekmiyor mu? Yani biraz garip bir sistemi var. Bildiğim kadarıyla lisans çok daha zor. O da aynı hesap sanırım.

Yorumunuz için teşekkür ediyorum, dediklerinizi uygularsam benim için pozitif olur diye düşünüyorum.

Evet, bayağı bir yüksek puan yapmak gerekiyor. Aslında çok bir beklenti içinde girmeyeceğim. Ama bir 80 puan yapsaydım da en azından seviyem belli olurdu. Bir de bu benim ilk KPSS girişim. 90 94 puan alan insanlar var. Ben hayatta o kadar alamam.

Bir de yanlış bilmiyorsam atama puanları çok düşük. Mesela 94 puan alıp hizmetli olarak atanan var. Oysaki normalde 94 puan alan insanın düz memur olması gerekmiyor mu? Yani biraz garip bir sistemi var. Bildiğim kadarıyla lisans çok daha zor. O da aynı hesap sanırım.

Yorumunuz için teşekkür ediyorum, dediklerinizi uygularsam benim için pozitif olur diye düşünüyorum.

Ortaöğretimden kazananlar genelde hizmetli, güvenlik tarzı şeyler oluyor bunun sebebide atanmak için pek seçenek olmaması. Önlisans daha avantajlı özellikle ataması kolay bir bölüm seçersen. Lisansta atanmak daha zor çünkü rakipler mühendis, mimar gibi temeli sağlam olanlarla yarışıyorsun. En çok düz memuriyette burda devreye giriyor ama onlarında puanı yüksek en az 85 ve üstü lazım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı