KPSS'ye gireceğim diyerek tecil yapılabilir mi?

Onur Polat

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar yoklama sürecimin bitmesine 2 ay kaldı. Tecilim 2028'e kadardı fakat güncellemişler ve 2 ay kaldı yoklamamın bitmesine. Fakat ben bu yıl KPSS girmeyi planlıyordum. KPSS'ye hazırlanıyorum diyerek askerliği uzatabilir miyim 1 yıl kadar falan? Yoksa sağlık raporu ile mi uzatmam lazım? Çünkü boy kilom 180cm, kilo 130kg olduğundan boy kilodan da uzatabiliyoruz. Ben KPSS gireceğim bu yıl diyerek uzatabilme hakkım var mı öğrenmeye çalışıyorum. Yoksa sadece kilodan dolayı mı erteletebilirim? Bilgisi olan var mı?

180 cm, 130 kg ile yoklamaya girersen elverişsiz raporu alıp askerlikten muaf olursun zaten. Gelen mektupta şu yazar "Savaşta ve barışta askere elverişsizdir." Mevzu biter ondan sonra. Tekrar yoklamaya gitmene gerek kalmayacak seviyede morbid obez olarak sayılıyorsun bu vücut indeksi ile.

Ben muafiyet istemiyorum. 1 yıl ertelemek istiyorum 1 yıl sonra tekrar kilo kontrolü ile gidemiyor muyuz?

Kilo ve boy oranından dolayı doğrudan elverişsizlik vereceklerdir ama onu sen belirlemiyorsun. Daha sonrasında askerlik durumunu bozdurup yeniden yoklamaya girebilirsin. Kilo yeniden yoklamaya girmeye engel değil.

İşte 2 tür var biri 1 yıl erteletiyor diğeri çürük raporu çıkartıyor ömür boyu muaf oluyosun. Senin bahsettiğin 1 yıl erteletme olarak mı geçiyor? Elverişszlik raporu 1 yıl geçerli yani değil mi 1 yıl sonra tekrar kontrole gitmem lazım elverişli miyim diye.

Onun için de önce yoklama başvurusu yapmam lazım değil mi? Yoklama başvurusu yapıp. Aile hekimine gideceğim. O da beni hastaneye mi sevk edecek öyle mi oluyor?

@Onur Polat Hayır. Elverişsizlik verildiği zaman bir daha yoklama çağrılmazsın ama diyorum ki; elşverişsizlik almış olsan bile daha sonrasında yeniden yoklamaya girebilirsin.

Şu anki kilon ile ne askere alınma ihtimalin ne de erteleme alma ihtimalin var. Doğrudan elverişsizlik vereceklerdir.

Onun için de önce yoklama başvurusu yapmam lazım değil mi? Yoklama başvurusu yapıp. Aile hekimine gideceğim. O da beni hastaneye mi sevk edecek öyle mi oluyor?
Aynen öyle.

Bu fizikteyken zaten gidemezsin askere boy-kilo oranından direkt elenirsin. Böyle bir şansın varken kullan hiç gitme işte. Niye ertelemek istiyorsun ki ? Doktora gideceksin bakacak zaten fiziken askerlik yapman mümkün değil böyle bir şansın varken de uğraşma boşuna yapma işte.

175 Boy 110 kilo ile askere gittim ben. Benden daha kilolu olanlar da vardı askerlik yaparken. Sistem mi değişti benden sonra bilmiyorum.

Hastanede doktora göründüm. Fakat bana ayın 30'unda tekrar geleceksin o zaman sonuçlar açıklanacak ertelenecek mi ertelenmeyecek mi dediler. Açıköğretimden sınavsız ikinci üniversiteye başvurdum. Bu şeklide 28 yaşına kadar ertelenebileceği söyleniyor bilgsi olan var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…