KPSS'ye nasıl çalışılmalı?

KökTürk

Kilopat
Makaleler
1
18 yaşındayım liseden yeni mezun oldum, üniversite sınavına girdim ancak üniversitede 4 yılımı heba etmek istemiyorum. Zaten polislik için girmiştim ancak ham puanım kılpayı yetmedi meslek lisesi çıkışlı olduğum için ek puan ile 2 yıllık ön lisans Mekatronik bölümleri geliyor ancak ben zaten şu an teknisyenim kendimi gidip bir ustanın yanında geliştirsem teknikerin girdiği çoğu yere girerim bu yüzden onu da boş verdim. Şimdi aklımda tek çıkış yolum var KPSS girip memur olarak atanmak istiyorum çünkü şu an üniversite mezunlarının çoğu işsiz kalıyor. Yani anlatmak istediğim illa üniversite okuyacaksam sağlam bir bölüm sağlam bir üniversite olmalı çünkü gidip saçma bir bölüm okursam hem yıllarımı heba ederim hem de gereksiz masraf olur zaten şu an herkes üniversite mezunu olabiliyor önemli olan kaliteli üniversite kaliteli bölüm olmalı.
Sormak istediğim KPSS çalışacağım 8 ayım var şu an boştayım evdeyim günlük ne kadar çalışmalıyım nasıl çalışmalıyım hangi yolu izlemeliyim? Önerdiğiniz kitaplar var mı?

Lise KPSS'den cok yüksek puan almadan bir şey beklemenizi önermem. 90 üstü alırsanız bir ihtimal istediğiniz yere kesin gözüyle bakabilirsiniz.

Benim Hocam ya da dişiniz keserse Yargı'nın eski basımlarını öneririm kitap olarak. Onun dışında bir ara Yedi İklim çok övülüyordu ama ben hiç çözmedim.

Temel ne durumda? PMYO kazanamadığında göre TYT 250'nin altında demek, bu da matematik temelinin olmadığını gösteriyor.

Matematikte sıfırsan Antrenmanlarla Matematik veya bıyıklı matematik 10 günde temel atma kampını bitirdikten sonra 50 günde KPSS matematik videosunu izleyebilirsin.

Türkçe konusunda bol paragraf çözüp basit bir kamp bitirmen yeterli.

Genel kültür konusuna bir şey diyemiyorum, bildiğin var mı?

Temel maalesef pek yok hocam tükçe 23 net sosyalden ise 15 netim falan vardı.
Matematik temelim 0 zaten sözelim idare eder.
Genel kültürüm de idare eder diyebileceğim seviyede kötü değil iyi de değil.
Bıyıklı matematik kitabını çoğu kişiden duymuştum sipariş edeceğim yarın TYT çıkmış sorulardan test kitabım var zaten MSÜ için almıştım paragrafı oradan çözerim. Şöyle gardiyanlık falan olsa yine iyi rahat iş.

Hocam 90 puan da fazla değil mi? Şu an girsem 67 68 puan alırım herhalde babam kitap yüzü açmadan 70 almıştı. Kendisi lise mezunu. Aklımda gardiyanlık katiplik mübaşirlik falan var veya düz memur üniversitlerde polislik de düşünüyorum ama 2 sene de eğitimi var. Arkadaşın önerdiği bıyıklı matematik temel atma kitabını yarın sipariş edicem başka önereceğiniz kitap var mı? KPSS çıkmış sorular falan yararı olur mu?

Vallahi hocam maalesef her şey torpil ile oluyor ama şansınızı deneyin. Dediğim kitaplar işinizi görecektir, yolunuz açık olsun.

Vallahi hocam maalesef her şey torpil ile oluyor ama şansınızı deneyin. Dediğim kitaplar işinizi görecektir, yolunuz açık olsun.

Sağ olun hocam haklısınız belki de kaç bin kişi hakkımızı yiyip önümüze geçecek neyse biz elimizden geleni yapalım gerisi Allah kerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…