Çözüldü Kraken X73 LGA 1700 soket ile kullanılabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
5
Merhaba, burada bazı arkadaşlar LGA1700 soket için Kraken X73 sıvı soğutmanın uygun olmadığını söyledi. Ben de bazı kaynaklarda LGA1700 soket ve 1200 soketin aynı olduğunu okudum. Bu soğutucuyu alsam 1700 soket için kullanabilir miyim?

Çözüm
Mümkün değil kullanması LGA 1700 daha büyük yüzey alanına sahip. Eki Görüntüle 1349980

Yanlış bilgilendirme. X ve Z serisi soğutucuların içinden çıkan braketler, biraz uğraş ile LGA1700 soketlerde kullanılabiliyor, kendim de böyle kullanıyorum.

Soğutucu ise Asetek Gen7 Pompa ve bakır yüzey yapısına sahip. Bu yapı da LGA1700 ve AM5 işlemcilerin büyüyen yüzeyleriyle uyumlu.

Ancak en garanti çözüm, benim de aldığım LGA1700 kitini almak. NZXT bunu ücretsiz de gönderiyor ama gümrük vergisi çıkıyor, yani aynı ücrete denk gelecektir:

"Biraz uğraş ile" sizce bu verimli bir çözüm mü?
Ayrıca kit alındığına göre desteklemiyor, bunun neresi yanlış bilgilendirme.

O zaman ona uygun mesaj yazmanız gerekirdi. Bu mesajınızdan, işlemcilerin yüzey alanı büyüdüğü için soğutucu uyumlu değil anlamı çıkıyor.

Mümkün değil kullanması LGA 1700 daha büyük yüzey alanına sahip. Eki Görüntüle 1349980

Halbuki soğutucunun uyumlu olmamasının tek sebebi, vida deliklerinin genişliğinin çok az artması. Ayrıca bu soğutucunun içinden çıkan standart aparatı ben de kullanıyorum ve biraz uğraş dediğim delikleri denk getirmek. Herhangi bir modifikasyona gerek olmuyor. Kendi sistemimde standart braketi bu şekilde kullandım:

Yine de üreticilerin önerdiği çözüm kit alınması. Bu nedenle stokta kit olduğu için linkini attım.

Kullanıcıları doğru bilgilendirin. Soğutucu uyumsuz demek başka bir şey. Kit olmadan kullanılamaz demek başka.

Merhaba aynı sorunu bende yaşamaktayım şöyle bir sorun var arkaya bracket taktığımda ön tarafdan vida bağladığımda vida ile kasa arasında boşluk kalıyor o araya bir materyal koydunuz mu ?

yoksa sadece bu amd bracket üste koyarak sorun cözüldü mü ?

Kesinlikle kullanabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…